SABORSKI ZASTUPNICI OGORČENI Lekaj Prljaskaj: Napadi poput onog u zadarskoj školi izazivaju duboku zabrinutost nacionalnih manjina!

SABORSKI ZASTUPNICI OGORČENI

Članica saborskog Kluba zastupnika nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj u petak je pozvala nadležne institucije da što brže i učinkovitije reagiraju na slučaj vršnjačkog nasilja u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, u kojem je jedna od žrtava bila pripadnica albanske manjine, naglasivši da takvi napadi izazivaju duboku zabrinutost kod pripadnika svih nacionalnih manjina.

Osuđujem svako nasilje, a osobito nasilje nad najranjivijim skupinama našeg društva - djecom i ženama, poručuje zastupnica u priopćenju, reagirajući na napad 15-godišnjeg učenika zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole na jednog učenika i učenicu, pripadnicu albanske nacionalne manjine, u kojem ih je opekao užarenim vrhom upaljača u obliku slova "u".

Takav tip devijantnog ponašanja treba biti označen neprihvatljivim u svakom civiliziranom društvu, naglašava Lekaj Prljaskaj.

"Otac ozlijeđene 15-godišnje djevojke, g. Adem Shala, našao je dovoljno građanske i osobne hrabrosti da progovori o nasilju koje se dogodilo nad njegovom kćerkom, ali je također upozorio da je i njegova starija kćerka ranije bila napadnuta. Saznanja o ovim šokantanim događajima izazvala su duboku zabrinutost kod pripadnika svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj", upozorila je saborska zastupnica.

Takvo kontinuirano nasilno ponašanje s teškim fizičkim i emocionalnim posljedicama mora biti primjereno sankcionirano, naglašava Lekaj Prljaskaj, pozvavši sve nadležne državne institucije da, u cilju ostvarivanja zahtjeva da naše škole postanu sigurna mjesta za svako dijete i mjesta u kojima se neće šutke prelaziti preko bilo kakvog oblika nasilja, što brže i učinkovitije reagiraju.

Hrvatskim medijima zastupnica je zahvalila jer su "čitavoj javnosti pravodobno ukazali na sve okolnosti ovog skandaloznog slučaja".

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg učenika državnom odvjetništvu za mladež podnijela kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

MUŠKARAC (45) IZ OKOLICE ZADRA KOJEG JE KAŠTELANKA (52) PRIJAVILA ZA ANALNO SILOVANJE IMA PEDOFILSKU PROŠLOST Kao 25-godišnjak je prijavljen za bludničenje nad djevojčicama, a zbog silovanja dječaka i tinejdžerice bio je u zatvoru!

Kao 25-godišnjak je prijavljen za bludničenje nad djevojčicama, a zbog silovanja dječaka i tinejdžerice bio je u zatvoru!
Muškarac (45) iz okolice Zadra kojeg je u nedjelju 10. veljače prijavila 52-godišnja Kaštelanka za silovanje, jo...
Kao 25-godišnjak je prijavljen za bludničenje nad djevojčicama, a zbog silovanja dječaka i tinejdžerice bio je u zatvoru!