StoryEditorOCM
4 kantunaSABORSKI ZASTUPNICI OGORČENI

Lekaj Prljaskaj: Napadi poput onog u zadarskoj školi izazivaju duboku zabrinutost nacionalnih manjina!

8. veljače 2019. - 14:04
konzultacije6-221215

Članica saborskog Kluba zastupnika nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj u petak je pozvala nadležne institucije da što brže i učinkovitije reagiraju na slučaj vršnjačkog nasilja u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, u kojem je jedna od žrtava bila pripadnica albanske manjine, naglasivši da takvi napadi izazivaju duboku zabrinutost kod pripadnika svih nacionalnih manjina.

Osuđujem svako nasilje, a osobito nasilje nad najranjivijim skupinama našeg društva - djecom i ženama, poručuje zastupnica u priopćenju, reagirajući na napad 15-godišnjeg učenika zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole na jednog učenika i učenicu, pripadnicu albanske nacionalne manjine, u kojem ih je opekao užarenim vrhom upaljača u obliku slova "u".

Takav tip devijantnog ponašanja treba biti označen neprihvatljivim u svakom civiliziranom društvu, naglašava Lekaj Prljaskaj.

"Otac ozlijeđene 15-godišnje djevojke, g. Adem Shala, našao je dovoljno građanske i osobne hrabrosti da progovori o nasilju koje se dogodilo nad njegovom kćerkom, ali je također upozorio da je i njegova starija kćerka ranije bila napadnuta. Saznanja o ovim šokantanim događajima izazvala su duboku zabrinutost kod pripadnika svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj", upozorila je saborska zastupnica.

Takvo kontinuirano nasilno ponašanje s teškim fizičkim i emocionalnim posljedicama mora biti primjereno sankcionirano, naglašava Lekaj Prljaskaj, pozvavši sve nadležne državne institucije da, u cilju ostvarivanja zahtjeva da naše škole postanu sigurna mjesta za svako dijete i mjesta u kojima se neće šutke prelaziti preko bilo kakvog oblika nasilja, što brže i učinkovitije reagiraju.

Hrvatskim medijima zastupnica je zahvalila jer su "čitavoj javnosti pravodobno ukazali na sve okolnosti ovog skandaloznog slučaja".

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg učenika državnom odvjetništvu za mladež podnijela kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede.

20. travanj 2024 01:09