FOTO: ŠTO SE DOGAĐA?! Dan nakon napada na srpske vaterpoliste u Splitu, osnovna škola osvanula išarana porukama mržnje, kukastim križevima i ustaškim simbolima!

FOTO: ŠTO SE DOGAĐA?!

Dan nakon što su na splitskoj Rivi veliki huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde, zgrada Osnovne škole "Skalice" osvanula je išarana porukama mržnje i netolerancije, donosi Slobodna Dalmacija.

Zasad nepoznati "pisači" su poučeni primjerom odraslih očito zaključili da je normalno mrziti ljude samo zato što su druge nacionalnosti pa je tako na pokraj ulaznih vrata ispisano: "Mrzin školu i srbe", "smrt", zatim "smrt policiji", "stoka neodgojena", "1945", a tu su i nezaobilazne svastike.

Napisano je i "Romper Stomper". Riječ je o filmu s Russellom Croweom u glavnom ulozi koji tumači agresivnog vođu grupe rasista i neonacista u sukobu s imigrantima. Kad je nestalo mjesta na pročelju zgrade, pretpubertetski primjerak mrzitelja dohvatio se i poda gdje je ostavio veliko ušato "u" i poruku vršnjacima koja glasi "mrzi Srbiju".

Budući da oko zgrade obrazovne ustanove uopće nema kamera, velike su šanse da će počinitelj ostati neimenovan. No, možda najviše o njemu govore riječi koje je ispisao na školskom prozoru: "ku**a ne razumin jer ne želin razumit".

Od ravnateljice OŠ "Skalice" Željke Ruščić doznajemo da su o šaranju zgrade obavijestili osnivača škole (Grad Split, op.a.) i policiju te da se dalje "postupa po protokolu".

Na naše pitanje što je sa snimkama nadzora, odgovorila je da "kamera nema na školi", te da pitamo osnivača zašto ih nema. 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."