StoryEditorOCM
4 kantunaOTVORENE PONUDE ZA CENTAR

Tri izvođača žele raditi Mocire

Piše Ana Vučetić Škrbić
20. veljače 2019. - 22:00
centar_rehabilitacija3-1405

Nakon završetka produženog natječaja, u gradskoj upravi jučer su otvorene ponude za završetak radova na dovršenju i dogradnji Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama “Mocire”.

Iako je procijenjena vrijednost radova na Centru 21,25 milijuna kuna, sve tri ponude koje su stigle veće su od tog iznosa: najpovoljniji Krekić avangard ponudio je 24,1 milijun kuna, Zajednica ponuditelja Lavčević Split i Lavčević Zadar 27,4 milijuna, a solinska tvrtka M-P-Beton 28,4 milijuna kuna. Izgradnju Centra zajednički financiraju Grad Zadar i dva ministarstva, Ministarstvo demografije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Hoće li se natječaj zbog ovoga ponavljati ili će se osigurati dodatna sredstva za radove, bit će odlučeno nakon postupka ocjene ponuda, ali još jedno poništenje značilo bi i novo odgađanje radova za koje je kamen temeljac postavljen još 2005. godine. Nakon niza problema koji su pratili realizaciju ovog projekta od samog početka, u travnju 2017. godine, Grad Zadar je aneksom ugovora preuzeo ulogu investitora i obvezu da dovrši izgradnju centra za djecu vrtića "Latica", učenike Osnovne škole "Voštarnica" i odrasle osobe s teškoćama u razvoju.

Početak radova bio je planiran za veljaču, a rok za izgradnju je deset mjeseci od početka radova. Centar bi trebao biti u funkciji do kraja 2019. godine.

25. travanj 2024 19:34