StoryEditorOCM
4 kantunaNAGRABUSILI "PROVJERAVAJUĆI" BRZINU INTERNETA U SELINAMA

Lažne djelatnike telekomunikacija mještani "ispratili" kamenjem i - pištoljem!

21. veljače 2019. - 22:10
Kompjutor rad ilustracija

Zadarsko tužiteljstvo zatražilo je godinu dana zatvora za ljubavni par prevaranata iz Zagreba, A.J. (27) i T.V. (35), koji su jedva izvukli žive glave nakon što su 15. ožujka prošle godine iz kuće u Selinama, u koju su došli predstavljajući se kao zaposlenici telekomunikacija, ukrali novčanicu od 50 kuna.

Osim što je ovih dana protiv njih podignuta optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO), kojom se za njih traže zatvorske kazne, mještani su lažne djelatnike telekomunikacija iz naselja "ispratili" kamenjem i pištoljem.

– Otrčali smo iz kuće. Jedan muškarac je imao pištolj, a meni je u bježanju ispao mobitel. Gađali su nas kamenjem i na autu mi je puknula šajba. Kada smo došli do Karlobaga, zaustavila nas je policija – kazao je istražiteljima nakon uhićenja 27-godišnjak, navodeći kako su iz kuće oboje počeli bježati nakon što su čuli da netko ljude kod kojih su bili zove na telefon te im govori da su lopovi, da su ukrali novce i da ih – zadrže.

Prijevara i krađa

Dok se njegova partnerica u istrazi branila šutnjom, Zagrepčanin je opovrgnuo optužbe navodeći kako su se inkriminiranog dana kao zaposlenici telekomunikacija uputili u Dalmaciju, da provjere gdje nema optike. Kada su se vraćali iz Zadra, stali su u Selinama. U jednom od posjeta on je ukućanima pokazao akreditaciju.

– Rekao sam im da ne trebaju ništa potpisivati, jer je već kraj radnog vremena, te smo išli u drugu kuću. Oko 19 sati navečer čuo sam da netko zove na telefon te ljude i govori im da smo mi lopovi. Otrčali smo iz kuće – ispričao je. Pojasnio je kako 18 godina radi u telekomunikacijama, te je planirao otvoriti svoju tvrtku.
Oboje se optužnicom sada terete za kazneno djelo prijevare i teške krađe. Navodi se kako su kaznena djela počinili oko 19 sati u Selinama, nakon što su došli u kuću gdje su se predstavili kao zaposlenici T-coma nudeći telekomunikacijske usluge.
Zagrepčanka se, prema optužnici, predstavila kao Petra, dok je A.J. razgovorom o telekomunikacijskim uslugama odvraćao pažnju ukućana. Za to je vrijeme "Petra" uzela novčanicu od 50 kuna – jedinu koju je pronašla.

– Rekao je da su djelatnici T-coma i da bi trebali provjeriti signal interneta, te da upravo dolaze od susjeda. Uvela sam ih u kuhinju, gdje su bili moji roditelji. Muškarac je zatražio moj laptop i počeo gledati brzinu interneta, a ženska osoba je u jednom trenutku rekla da mora ići u WC jer je dobila mjesečnicu. Pitala sam je treba li joj uložak ili vlažna maramica. Pokazala sam joj gdje je toalet, a nakon nekoliko minuta ona se vratila – ispričala je kći obitelji u kojoj se odigravala prijevara.

Čudni pokreti

Dodala je kako je sa svojim roditeljima oko 18.30 gledala vijesti kada je začula zvono na ulaznim vratima. Kada je otvorila vrata, ugledala je mušku i žensku osobu. Muškarac je bio star oko 30 godina, visok više od 180 centimetara, malo jače tjelesne građe, crne kose i u ruci je nosio torbu od laptopa.

– Petra je nakon kratkog vremena ponovno ustala i počela izvoditi neke čudne pokrete, nakon čega je izišla i opet otišla u WC. To je ponašanje postalo čudno, pa sam krenula za njom i čekala je ispred WC-a, a tada je opet počela izvoditi neke čudne pokrete i govoriti da joj je prvi dan mjesečnice i da joj je tada najgore – posvjedočila je u istrazi mještanka Selina, te dodala kako je, kada je otišla u svoju sobu, koja se nalazi odmah pokraj toaleta, vidjela da na komodi nema 50 kuna koje joj je majka ranije dala da kupi neke potrepštine.

– Rekla sam mami da nema 50 kuna i u tom trenutku sam shvatila da su oni lopovi – zaključila je.
Sud je u postupku utvrdio da muškarac i žena od 25. listopada 2018. nisu bili zaposlenici ni vanjski suradnici telekomunikacija niti su bili poslani na teren na području Zadarske županije. Utvrđeno je da je riječ o starim policijskim znancima, već osuđivanim zbog sličnih kaznenih djela.

27. travanj 2024 05:29