StoryEditorOCM
4 kantunaMINISTRICA MURGANIĆ O ZLOČINU KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

"Predlažem smjenu ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Zadru! Uočeni su teški propusti u radu! Sustav nije na adekvatan način skrbio o ovoj obitelji..."

Piše Hina, JL
1. ožujka 2019. - 16:55
murganic2-280219

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić na konferenciji za medije predložila je da se smijeni ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru koji je nadležan za Pag.

"Na prvim preliminarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar", rekla je ministrica i dodala da će zahtijevati da se preispita odgovornost ravnateljice Centra.

Murganić je rekla da će se upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru sastati već u ponedjeljak te da će se po dobivanju nalaza izvida doznati tko je zakazao u praćenju i nadzoru obitelji s Paga koja je dugo bila u sustavu socijalne skrbi. "Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor o nadležnosti Komore socijalnih radnika", dodala je.

"Sustav nije na adekvatan način skrbio o ovoj obitelji. Upravo zbog toga ćemo reagirati. Skrbi o toj obitelji nije se pristupilo sveobuhvatno. Trebalo se voditi računa o kompetencijama obitelji da skrbi o djeci", pojasnila je ministrica. "Zakazali su nadležni sustavi."

 
06. svibanj 2024 19:31