StoryEditorOCM
4 kantunaTRAŽI SE ODGOVORNOST ZA SLUČAJ "PAG"

Danas se odlučuje o smjeni ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul!

Piše A.V.Š.
4. ožujka 2019. - 11:44
Nada Murganić, Vesna Burčul


Točno u deset sati počela je sjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za socijalnu skrb na kojoj bi se trebalo odlučivati o smjeni ravnateljice Vesne Burčul.

Neposredno pred samu sjednicu iz zadarskog je Centra pred novinare izašlo 40- tak djelatnika koji su dali potporu ravnateljici Burčul, a sindikalni predstavnik kazao je kako zadarskom Centru u ovom trenutku nedostaje čak 20 djelatnika kako bi ta ustanova mogla normalno raditi svoj posao.

U 10 sati sastaje se Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru kako bi raspravili propuste u radu ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja bacanja djece s prvog kata na Pagu i zatražili njeno očitovanje.

Predsjednica Upravnog vijeća, Marina Dujmović Vuković, kazala je da je ministrica Nada Murganić sazvala sjednicu kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb.

Uoči sjednice desetak djelatnika zadarskog Centra za socijalnu skrb izašlo je pred zgradu Centra u znak potpore ravnateljici.

 

 

Zvonimir Petrović, zamjenik predsjednika Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, kazao je da radnici nisu zadovoljni načinom na koji se radi i da je najveći problem nedostak radnika.

- Vidljivo je da radnika fali. Ovaj centar ima dva-tri automobila, a pokrivaju područje od Gračaca do Zadra, to je nemoguće realizirati - rekao je Petrović za N1.

Radnici su zatrpani papirologijom, a trebali bi raditi na terenu, upozorava sindikalist. 

- Podršku dajemo članovima našeg sindikata i svim drugim socijalnim radnicima, oni rade maksimalno, puno više od onoga kako se radi u EU - kazao je.

Što se tiče smjene ravnateljice, kaže da je ona "osuđena" i prije nego li je Upravno vijeće donijelo odluku.

Smjenu ravnateljice tražila je ministrica Nada Murganić nakon što je prvi nadzor u Centru pokazao koliko se rad te ustanove vezao uz strašan slučaj koji se dogodio na otoku Pagu.

04. svibanj 2024 07:38