StoryEditorOCM
4 kantunaDETALJI PALEŽI AUTOMOBILA U NINSKIM STANOVIMA

"Mislio sam da je zbog juga nešto u dvorištu palo, pogledao sam kroz prozor i vidio da mi auto gori!"

Piše Iva Ivanac
5. ožujka 2019. - 21:38
pozar111

- Nikome nisam dužan, niti sam s ikim u svađi. Ni s rodbinom ni s prijateljima, stvarno ne znam što je ovo, govorio je mještanima vlasnik zapaljenog automobila u Ninskim Stanovima. Nekolicina susjeda se okupila uz kriminalističke istražitelje oko Volkswagena Golf 5 koji je u ponedjeljak oko 23.30 u potpunosti izgorio na parkingu ispred kuće. Vlasnik automobila, inače bivši krim policajac, prepričavao je susjedima kako je negdje u to vrijeme čuo da je vani nešto palo.

- Mislio sam da je jugo nešto oborilo ili da je kiša, pogledao sam kroz prozor kad ono moje auto gori, u šoku je pričao 53-godišnjak dodajući kako je odmah izašao iz kuće i vodom iz crijeva krenuo gasiti auto koji je prvo počeo gorjeti na lijevom stražnjem dijelu.

- Vatrogasci su došli kasnije. Mislio sam čak da ću uspjeti spasiti auto, ali bilo je prekasno, žalostan je bio ovaj bivši djelatnik PU zadarske.

Policijskim očevidom utvrđeno je kako je požar na Golfu izazvan namjerno i to otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari uslijed čega je vozilo u potpunosti izgorjelo. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Ovo nije prvi slučaj da su u 2019. godini u Zadru i okolici namjerno gorili automobili, jer je početkom siječnja u ulici Hrvatskog sabora u Zadru namjerno zapaljen Volkswagen Tiguan poznatog zadarskog poduzetnika. Vatra je tada zahvatio i Renault Twingo, a neslužbeno smo doznali da je požar uzrokovala zapaljiva tekuća smjesa odnosno molotovljev koktel.

Druga namjerna palež automobila dogodila se također u Zadru krajem siječnja kada je izgorio Subaru u vlasništvu 56-godišnjaka i alfa Romeo u vlasništvu 31-godišnjaka. Policija je utvrdila da je požar podmetnut i to na isti način na koji je u ponedjeljak navečer izgorio Golf u Ninskim stanovima.

Počinitelji podmetnutih požara nisu pronađeni te se i dalje provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaženja počinitelja. Hoće li to biti slučaj i s posljednjom namjernom paleži u okolici Zadra, ostaje za vidjeti...

 

25. travanj 2024 08:14