StoryEditorOCM
4 kantunaUPITNA IM LOKACIJA

Glas protiv plaže za pse u Foši podigli zadarski sportaši!

6. ožujka 2019. - 14:00
plaza_za_pse4-040319

Upravo je u tijeku uređenje plaže za pse na jednom malom dijelu obale u Zadru, praktički u samo gradskom središtu, što je uvelike uzbudilo sve koji su taj prostor koristili za kupanje!

Svoje negodovanje iskazuju i sportski klubovi, koji tijekom ljeta rade i vježbaju na obližnjem otvorenom plivalištu na Kolovarama. Vaterpolisti, skakači u vodu, plivači, maratonci i rekreativci, upravo na toj ruti treniraju i strahuju kako će se "sudarati" s psećim izlučevinama svake vrste.

Mora se naglasiti da se na tom morskom prostoru u ljetnim mjesecima održava državno prvenstvo u daljinskom plivanju, postavljaju se bove i slični rekviziti.

Dakle, svi su se digli na noge, čini se opravdano, jer kako su nam rekli sportaši s njima nitko nije razgovarao na tu temu.

Nadalje, valja istaknuti kako upravo oni ukazuju na činjenicu da i psi koji su sve prisutniji u našim životima, ne samo kao ljubimci, nego ih nerijetko koristimo u terapeutske svrhe, zaslužuju svoje mjesto pod suncem, odnosno na plaži. Ali, drže kako je lokacija upitna! Istodobno, istinski prijatelji životinja, tvrde kako navedena lokacija prema njihovom mišljenju nije primjerena za pse.

Jer i oni zavrjeđuju komfor sličan onom kojeg uživaju ljudi, znači, mir i izoliranost od buke, ali i zbog opravdanog straha zbog neželjenog kontakta s ljudima čija je svijest, nažalost, još uvijek na razini kako prvog psa kojeg susretneš treba raspaliti nogom.

Zato se svi moraju zapitati je li plaža za pse čisto ispunjavanje forme, ili stvarna briga za kućne ljubimce. Nedvojbeno, lokacija je kamen spoticanja, kako za pse , odnosno, njihove vlasnike, ali i za sve koji će otvaranjem plaže biti neposrednom kontaktu s životinjama , o čemu je trebalo razmišljati , na koncu i razgovarati.

27. travanj 2024 06:09