StoryEditorOCM
4 kantunaISTRAŽUJE SE NASIPANJE MORA U FOŠI

Očitovanje Ministarstvu kulture piše i glavni gradski konzervator Igor Miletić!

Piše M.K.
9. ožujka 2019. - 11:05
DSC_0595.JPG

Slučaj nasipanja mora u povijesnoj lučici Foša i dalje zaokuplja zadarsku javnost, nakon što je slučaj otkriven zahvaljujući gradskom vijećniku SDP-a Danielu Radeti koji je dostavio medijima fotografije događaja iz uvale Foša.
Nakon očevida na dijelu akvatorija s jugoistočne strane ulaza u luku otvorenu za javni promet "Zadar-Foša", inspektor Lučke kapetanije Zadar izdao je rješenje o zabrani nasipavanja pomorskog dobra. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavjestilo je u petak da trenutno nisu u mogućnosti komunicirati više podataka, budući da su u tijeku službena postupanja u djelokrugu nadležne Kapetanije, prema kojoj je upućen optužni prijedlog, temeljem, u četvrtak, izdanog Rješenja o zabrani nasipavanja pomorskog dobra, na predmetnoj poziciji.

- Dakle, dok su službena postupanja u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi nikakve dodatne informacije – poručili su iz Ministarstva.

Iz Gradske uprave također se nisu oglašavali o slučaju nasipanja mora u lučici Foša. Šef komunalnih redara Edo Fantela rekao nam je kako se radi o pomorskom dobru nad kojim komunalni redari nemaju ovlasti već isključivo Lučka kapetanija.

Reagirao je ipak pročelnik zadarskog Konzervatorskog odjela Igor Miletić, koji je svojevremeno odobrio Ribljem restoranu Foša podstavljanje pvc nadstrešnice na terasi iznad mjesta gdje je sad nasuto kamenje u more, što je također izazvalo raspravu i negodovanje u javnosti. On nam je kazao kako Odjel piše svoje očitovanje Ministarstvu kulture o slučaju nasipanja mora u Foši.

- Reagirali smo temeljem predstavke gospodna Radete koju je uputio na više adresa. S obzirom da se radi o području pod zaštitom kao povijesnoj cjelini, reagirali smo i istražujemo taj slučaj o čemu ćemo svoje očitovanje uputiti ministarstvu kulture – kazao je Miletić.

19. travanj 2024 22:08