StoryEditorOCM
4 kantunaUHIĆEN ZBOG GOSPODARSKOG KRIMINALA

Zadranin E.K.(51) prevario tvrtke iz dvije županije za gotovo pola milijuna kuna!

Piše B.S.
14. ožujka 2019. - 14:44
ubojstvo_samoubojstvo1-291117

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim Zadraninom zbog više kaznenih djela protiv gospodarstva – prijevara u gospodarskom poslovanju. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, naime, da je  51-godišnji E.K.  tijekom 2015, 2016. i 2018. godine kao vlasnik i direktor dva društva registrirana na području grada Zadra, u namjeri pribavljanja znatne imovinske koristi za svoja društva, stupio u kontakt sa odgovornim osobama društava sa područja Osječko-Baranjske i Koprivničko- Križevačke županije, te s istim društvima koja su imala nenaplaćena novčana potraživanja od trećih društava sklopio ugovore o ustupu potraživanja.

Obavezao im se da će kroz poslovanje svojih firmi naplatiti njihova potraživanja i novčane iznose umanjene za proviziju od dva posto, te ih doznačiti na njihove račune. Potom je samo manji dio novčanih sredstava isplatio oštećenim društvima dok je ostatak protupravno zadržao za sebe i svoja društva.

Time je društvima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 402,627,50 kuna, dok je za svoja društva pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.
Uz kaznenu prijavu zbog  počinjenja četiri kaznena djela Prijevare u gospodarskom poslovanju predan je pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

19. travanj 2024 11:02