POZNATI ALBANSKI DILER HEROIN SKRIVAO U SIJENU U SMILČIĆU GDJE JE RADIO ZA POZNATOG ZADARSKOG ODVJETNIKA Marko Marinović: "Čovjek je bio odličan radnik, imao sam najbolje preporuke!

POZNATI ALBANSKI DILER HEROIN SKRIVAO U SIJENU U SMILČIĆU GDJE JE RADIO ZA POZNATOG ZADARSKOG ODVJETNIKA

Jedan od najpoznatijih albanskih dilera drogom 60-godišnji Bedri Gaxha koji je u utorak uhićen u tajnoj akciji zadarske policije heroin je skrivao među balama sijena u Smilčiću gdje je radio na četiri hektara velikom imanju poznatog zadarskog odvjetnika Marka Marinovića (78).

Policija je čak 950,5 grama heroina zapakiranog u četiri PVC vrećice od 210, 249,6, 227 i 263,9 grama, pronašla u sijenu u prizemlju devastirane kuće koju je koristio, a uz heroin je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje.

-Naravno da sam šokiran. Imao sam najbolje preporuke. Čovjek je bio odličan i korektan radnik, a ima i krasnu obitelj. Na osnovu toga sam ga primio i unajmio mu stan. Hranio mi je pse i pomagao mi je na imanju. Bolestan sam čovjek i potrebna mi je pomoć, a on je sve to izvrsno radio. Ne shvaćam zašto se to sada uopće povezuje sa mnom i sramota je što se to radi. Očito se tome stremi. Kako sam uopće mogao znati za ikakav heroin. Svatko odgovara za svoja djela - rekao je oštro odvjetnik Marinović. Nakon što smo ga izvijestili da je Gaxha još 2006. godine odgovarao pred sudom zbog istog kaznenog djela ispričao se.

- Nisam znao za to, oprostite. Stvarno nisam znao- rekao je Marinović koji u Smilčiću 20- tak kilometara udaljenom od Zadra živi dugi niz godina.

Gaxhu i još trojicu njegovih partnera USKOK je, naime. prije 13 godina teretio za organiziranu preprodaju pola kilograma heroina i posjedovanje veće količine te droge. Prema optužnici, organizirali su prodaju heroina tako što ga je Gaxha nabavio i skrio u stanu u Stenjevcu, te ga s još dvojicom optuženih plasirao na tržište.
Jedan od optuženih je tada ispričao kako se u listopadu 2003. sastao s poznanikom svojedobno optuženim za atentat na jugoslavenskog konzula u Njemačkoj, koji ga je tražio uslugu - da njegovu prijatelju s kojim je bio u zatvoru, preda paketić heroina. No, ispostavilo se da je to bio prikriveni istražitelj.

Heroinom kojeg je skrivao u Smilčiću Gaxha bi ostvario protupravnu dobit u iznosu od 380 tisuća kuna budući da cijena grama heroina na zadarskom narkotržištu iznosi 400 kuna.
- Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su ovom u zadnju godinu dana najvećom zapljenom droge heroina na području ove policijske uprave – rekao je voditelj službe kriminalističke policije, Bore Mršić na izvanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak u sjedištu zadarske policije.
Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela predloženo mu je određivanje istražnog zatvora.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!