StoryEditorOCM
4 kantunaPOZNATI ALBANSKI DILER HEROIN SKRIVAO U SIJENU U SMILČIĆU GDJE JE RADIO ZA POZNATOG ZADARSKOG ODVJETNIKA

Marko Marinović: "Čovjek je bio odličan radnik, imao sam najbolje preporuke!

Piše B.S.
14. ožujka 2019. - 22:50
zd-marinovic-v

Jedan od najpoznatijih albanskih dilera drogom 60-godišnji Bedri Gaxha koji je u utorak uhićen u tajnoj akciji zadarske policije heroin je skrivao među balama sijena u Smilčiću gdje je radio na četiri hektara velikom imanju poznatog zadarskog odvjetnika Marka Marinovića (78).

Policija je čak 950,5 grama heroina zapakiranog u četiri PVC vrećice od 210, 249,6, 227 i 263,9 grama, pronašla u sijenu u prizemlju devastirane kuće koju je koristio, a uz heroin je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje.

-Naravno da sam šokiran. Imao sam najbolje preporuke. Čovjek je bio odličan i korektan radnik, a ima i krasnu obitelj. Na osnovu toga sam ga primio i unajmio mu stan. Hranio mi je pse i pomagao mi je na imanju. Bolestan sam čovjek i potrebna mi je pomoć, a on je sve to izvrsno radio. Ne shvaćam zašto se to sada uopće povezuje sa mnom i sramota je što se to radi. Očito se tome stremi. Kako sam uopće mogao znati za ikakav heroin. Svatko odgovara za svoja djela - rekao je oštro odvjetnik Marinović. Nakon što smo ga izvijestili da je Gaxha još 2006. godine odgovarao pred sudom zbog istog kaznenog djela ispričao se.

- Nisam znao za to, oprostite. Stvarno nisam znao- rekao je Marinović koji u Smilčiću 20- tak kilometara udaljenom od Zadra živi dugi niz godina.

Gaxhu i još trojicu njegovih partnera USKOK je, naime. prije 13 godina teretio za organiziranu preprodaju pola kilograma heroina i posjedovanje veće količine te droge. Prema optužnici, organizirali su prodaju heroina tako što ga je Gaxha nabavio i skrio u stanu u Stenjevcu, te ga s još dvojicom optuženih plasirao na tržište.
Jedan od optuženih je tada ispričao kako se u listopadu 2003. sastao s poznanikom svojedobno optuženim za atentat na jugoslavenskog konzula u Njemačkoj, koji ga je tražio uslugu - da njegovu prijatelju s kojim je bio u zatvoru, preda paketić heroina. No, ispostavilo se da je to bio prikriveni istražitelj.

Heroinom kojeg je skrivao u Smilčiću Gaxha bi ostvario protupravnu dobit u iznosu od 380 tisuća kuna budući da cijena grama heroina na zadarskom narkotržištu iznosi 400 kuna.
- Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su ovom u zadnju godinu dana najvećom zapljenom droge heroina na području ove policijske uprave – rekao je voditelj službe kriminalističke policije, Bore Mršić na izvanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak u sjedištu zadarske policije.
Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela predloženo mu je određivanje istražnog zatvora.

19. travanj 2024 19:47