KAKAV GAF OBROVAČKIH VLASTODRŽACA Liberali predlagali Luku Modrića, a HDZ i SDSS za počasnog građanina proglasili Antu Jurjevića kojemu se još sudi za aferu tešku 1,2 milijarde kuna!

KAKAV GAF OBROVAČKIH VLASTODRŽACA

Gradsko vijeće Obrovca donijelo je pred blagdan sv. Josipa i Dan Grada odluku o ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja, a gradonačelnik Ante Župan odbio je prijedlog obrovačkih liberala da se Gradsko vijeće još jednom, jasno i precizno usprotivi izgradnji pogona za preradu otpadnog grita na samom ulazu u grad. Župan je samo konstatirao da se gradska uprava, kroz njegove istupe u medijima i dopise nadležnim institucijama, već odredila protiv izgradnje pogona za preradu grita.

Nije prošao ni prijedlog Marka Klanca i Ivana Vrkića iz HSLS-a da se za počasnog građanina Obrovca proglasi slavni nogometaš Luka Modrić.

-Cijeli svijet mu je odao priznanje za sve što je postigao prošle godine, pa smo predlagali da to učini i Obrovac iz kojeg je potekao i gdje je rođen. Ali, vladajuća koalicija HDZ-SDSS je to glatko odbila, kaže Klanac.

Umjesto Luke Modrića, Gradsko je vijeće titulu počasnog građanina Obrovca dodijelilo skoro već zaboravljenom – Anti Jurjeviću!

Riječ je o nekadašnjem gazdi NK Zadra koji je u to vrijeme bio preimenovan u NK Zadarkomerc, te poduzetniku protiv kojega je podignuta optužnica za gospodarski kriminal u tvrtki „Zadarkomerc“. Iznosom od milijardu i 200 milijuna kuna, inkriminacija protiv Jurjevića je jedna od najvećih u povijesti samostalne Hrvatske. Mediji su izvještavali da je optužnica ispisana na nevjerojatnih 9.500 stranica, ali ovo mega suđenje još uvijek nije završeno. Brojna su ročišta otkazivana zbog nedolaska Jurjevićevih suoptuženika, a brojna od njih nisu održana i zato što se Jurjević u međuvremenu teško razbolio, pa se suđenje rasteglo na gotovo 15 godina.

Gradsko vijeće Obrovca dodijelilo je Godišnju nagradu koja je pripala Petru Vesi Veselinoviću, vlasniku velikog stočarskog OPG-a iz Golubića, dok je isto gradsko priznanje za zasluge u sportu dobio i Ivan Erslan koji se već godinama uspješno bavi borilačkim vještinama.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

FOTO&VIDEO: DEVASTACIJA U UVALI KOSTANJ U OPĆINI KUKLJICA Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!

Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!
- Uništavaju nam uvalu Kostanj! Jednoj od najljepših plaža na Jadranu, jednoj od najljepših uvala na otoku Uglja...
Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!