StoryEditorOCM
4 kantunaPODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETVORKE IZ NAŠICA

Više od pet tisuća grmova smilja iščupali rukama!

Piše B.S.
19. ožujka 2019. - 18:42
smilje01

Zbog krađe više od pet tisuća grmova smilja koje su iščupali rukama, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv četvorice muškaraca iz Našica.

Četvorka je smilje čupala u tri navrata u Zadarskoj županiji tijekom 2015. godine - na području Islama Latinskog, Draga, te u Nadinu, čime su vlasnicima napravili materijalnu štetu u visini od oko šest tisuća kuna.
U pohod na ovo aromatično bilje krenuli su od Islama Latinskog gdje su, prema optužnici zadarskog Općinskog državnog odvjetništva, 3. srpnja oko jedan sat u noći teretnim vozilom marke Mercedes našičkih registracija došli do polja koje obrađuje S.K. Tamo su uporabom fizičke snage iščupali oko 1500 komada smilja, koje su potom utovarili u kamion i odvezli se. Vlasnika su oštetili za iznos od 4500 kuna.
Prvooptuženi T.R. potom je, prema optužnici, 17. lipnja došao i na područje Zagrada na predjelu Drage, gdje je oko 23 sata došao do polja smilja koje obrađuje M.Z. Tamo je iščupao dvije tisuće grmova koje je sutradan prodao nepoznatoj ženskoj osobi za 1500 kuna, a vlasnika je oštetio za iznos od šest tisuća kuna.

Prvooptuženi je dan kasnije, 18. lipnja, došao i do polja koje obrađuje M.N. u mjestu Nadin. Tamo je iščupao dvije tisuće grmova koje je potom utovario u isti kamion. Sutradan je smilje prodao nepoznatoj ženskoj osobi za oko 1500 kuna. Vlasnika je oštetio za iznos od četiri tisuće kuna.

Za prvookrivljenog T.R. (57) tužiteljstvo je predložilo jedinstvenu kaznu od jedne godine zatvora. Drugookrivljenom M.R. (25) predložena je uvjetna zatvorska kazna od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine. Za trećeokrivljenog G.D. (39) traži se kazna zatvora od dvije godine, a za četvrtookrivljenog T.K. (36) kazna zatvora od šest mjeseci

26. travanj 2024 06:33