StoryEditorOCM
4 kantunaUPRAVNO VIJEĆE RASPISUJE NATJEČAJ ZA RAVNATELJA NARODNOG MUZEJA

U Vijeću se pojavilo novo ime: je li Akcija mladih u pravu kada tvrde da se radi o prijateljici Renate Peroš?

Piše L.B.
2. travnja 2019. - 10:35
knezeva_novinari14-100217_resize.JPG

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar (NMZ) donijelo je odluku o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja NMZ-a, čija je trenutačno v.d. ravnateljica Renata Peroš.

Natječaj za izbor ravnatelja ove ustanove bio je objavljen u lipnju prošle godine (samo u Narodnim novinama), aktualna ravnateljica Peroš se, uz još jednog kandidata javila na natječaj čiji su kriteriji bili vrlo rigorozni.

Upravo u vrijeme objavljivanja natječaja Zlatko Begonja, tadašnji predsjednik Upravnog vijeća NMZ-a koji je imenovan da „pročešlja stanje“ u muzeju, podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost, i tek je početkom rujna na njegovo mjesto došla Marina Dujmović Vuković.

Tada je konačno trebalo izabrati ravnatelja Muzeja, ali natječaj je, dva tjedna nakon izbora Marine Dujmović Vuković, poništen, i to zbog „pogreške u tekstu natječaja“.

Ravnateljici Muzeja Renati Peroš mandat je završavao upravo u rujnu, pa je ekspresno na Županijskoj skupštini 28. rujna izabrana za v.d. ravnateljicu na godinu dana.

Kako se novi natječaj mora raspisati šest mjeseci prije isteka mandata, Upravno vijeće donijelo je takvu odluku, a na čelu Upravnog vijeća i dalje je Marina Dujmović Vuković, iako više ne radi u Uredu župana Zadarske županije.

U Vijeću su, uz predsjednicu Dujmović Vuković, ostali isti članovi Meri Barać, Hrvoje Perica i Snježana Vujčić Karlo, no promijenjeno je jedno „ključno“ ime – umjesto dipl.ing.arh. Ivane Žorž, u Vijeće je ušla Vesna Sabolić. Formalno, ona je županijska vijećnica stranke NS Reformisti.

20. travanj 2024 02:19