StoryEditorOCM
4 kantunaZATVARA SE PARKIRALIŠTE

Počinju radovi ispred Ljepotice, vozačima 200 parkirnih mjesta manje

Piše M. Kalajžić
4. travnja 2019. - 23:50
lipotica4-040419.JPG

Prvi danima travnja zatvoreno je parkiralište ispred zgrade "Ljepotica" zbog građevinskih radova na uređenju obalnog pojasa. Iz tvrtke Obala i Lučice građani su kratko obaviješteni da se zatvara parkiralište, te mole korisnike da preparkiraju svoja vozila.

Na taj su način i službeno počeli radovi na uređenju obalnog zida uvale i lučice Jazine. Investitor zahvata je Županijska lučka uprava, a izvođač splitska tvrtka Akropolis. S obzirom da izvođačima treba cijeli prostor za izvođenje radova, odlučeno je da će se čitavo parkiralište zatvoriti, što znači gubitak oko 200 parkirnih mjesta.

Obnovu preostalog dijela obale u uvali Jazine poduzeli su Grad Zadar i Županijska lučka uprava, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 7 milijuna kuna od čega Grad Zadar sudjeluje s milijun kuna.

Osim uređenja obalnog zida i postojeća javna rasvjeta bit će demontirana te po završetku radova vraćena. Parkiralište ispred „Ljepotice“ bit će donekle reducirano jer neće obuhvaćati obalni pojas uz koji će biti nastavljena šetnica. Postojeći pontoni  u uvali ostaju na istom mjestu, ali će se brodice s vezom uz obalu privremeno izmjestiti.

Nadzor izvođača radova Akropolis d.o.o. Split, provodi Idassa d.o.o. Rok izvedbe je 160 dana od početka radova.

Trećom fazom uređenja Grad Zadar i Županijska lučka uprava dovršit će cjelokupni obalni pojas u uvali Jazine. Prema planu kapacitet postojećih pontona ostane kakav jest, a uredit će se obalni pojas koji će se popločati. Uredit će se i šetnica sukladno projektu kojega je za cjelokupnu uvalu Jazine radio projektni biro "D&Z". Taj je dio obale do sada bio pod asfaltom, na nekim mjestima je i utono, a ovim će se projektom cjelokupni prostor obnoviti, posebno obalni zid koji će se popločati uz opremanje svim što ide uz to. Postojeće palme na tom dijelu obale morat će se presaditi i onda opet vratiti natrag, pod uvjetom da su zdrave, odnosno da ih nije napala palmina pipa.

Parking, kako smo naveli, ostaje, osim u dijelu šetnice uz obalu koja će povezati ostale prethodno uređene obale s obe strane uvale. Broj vezova ostaje isti, dodatni pontoni prema prethodnim najavama Davora Škibole, ravnatelja Županijske lučke uprave, neće se postavljati.

Do kraja izvođenja radova, vozači koji su svoja vozila parkirali ispred Ljepotice, morat će se snaći na okolnim parkiralištima. A s obzirom na nedostatak parkirnih mjesta, osobito u ljetnim mjesecima, to neće biti nimalo lagan zadatak...

24. travanj 2024 18:44