StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI DETALJI STRADANJA NA BOKANJCU

Denis Parać je u trenutku pogibije kod sebe imao pištolj s metkom u cijevi, a vozio je motor u vlasništvu Vedrana Ikića!

Piše IN
8. travnja 2019. - 21:15
Denis Paraćparać_2

U trenutku pada s motora koji je za njega bio smrtonosan, Denis Parać (41) je kod sebe imao neprijavljeni pištolj s metkom u cijevi, a motor kojeg je vozio u vlasništvu je Vedrana Ikića (44) iz Zadra, bivšeg svjetskog prvaka u ju-jitzu, i bivšeg policajca, prijavljivanog za razna kaznena i prekršajna djela, fizičke napade te narušavanja javnog reda i mira.

Denisa Paraća policija je sumnjičila da je sudjelovao u oružanom napadu na zadarskog odvjetnika Augusta Sudinju u siječnju prošle godine u njegovoj obiteljskoj kuću u Sukošanu. Motor koji je tog dana bio viđen u blizini Sudinjine kuće navodno je bio jako sličan motoru kojeg je Parać vozio u subotu rano ujutro kad je izgubivši kontrolu nad upravljačem sletio s ceste i poginuo.

Zbog vlasništva motora s kojim je Parać poginuo, zadarska policija je u subotu privela Vedrana Ikića, ali ga je nakon obavijesnog razgovora i pretresa kuće pustila na slobodu.

ZAŠTO JE ZATVOREN ZARA BEACH (2) Vedran Ikić: Ne želimo dopustiti lokalnom moćniku ucjenjivanje, zastrašivanje i nepoštivanje zakona! 

U kakvim je odnosima Parać bio s Ikićem, teško je nagađati, ali na zanimljiv način ih povezuje odvjetnik August Sudinja. Naime, Vedran Ikić i njegov poslovni partner Marko Čulina Maka pretprošle su godine zapali u poslovne probleme s restoranom Zara Beach na Kolovarama kojeg su uzeli u zakup ot tvrtke Hoteli Zadar. 

Međutim, Carina je prvog rujna 2017. zatvorila restoran i od tada više ne radi, a Ikić i Čulina, kao suvlasnici tvrtke Sokol projekt, našli su se u nizu sudskih sporova koje je protiv njih pokrenuo Milan Miletić, vlasnik Hotela Zadar, tereteći ih za prevaru u poslovanju i izigravanju ugovora. U ožujku ove godine Miletić je povukao svoju prijavu, a državno odvjetništvo je nakon toga odustalo od kaznenog progona Ikića i Čuline. 

U svim tim pravnim postupcima Hotele Zadar zastupao je i još uvijek zastupa odvjetnik August Sudinja.

26. travanj 2024 11:05