PRODULJEN PRITVOR UBOJICI SA ZRĆA "Douglas će pobjeći iz Hrvatske jer je i nakon počinjenih djela pobjegao, te je brijanjem glave djelomično promijenio fizički izgled nakon čega je zatečen na međunarodnom aerodromu!"

PRODULJEN PRITVOR UBOJICI SA ZRĆA

Britanac Kane Douglas (26) optužen za ubojstvo Uga Wilsona (2&) i pokušaj ubojstva ispred noćnog kluba na Zrću i dalje ostaje u zatvoru u Zadru u kojem se nalazi od 29. lipnja prošle godine kada je uhićen prilikom bijega u splitskoj zračnoj luci.

Douglas je preko svojeg odvjetnika iz Zadra Borisa Radmana tražio ukidanje pritvora, no Vrhovni sud mu je ovih dana odbio žalbu i potvrdio rješenje Županijskog suda u Zadru koji mu je pritvor odredio do pravomoćnosti presude, s tim sud svaka dva mjeseca do njezinog izricanja mora ispitivati postoje li zakonski uvjeti za produljenje pritvora.
Smatrajući da su time počinjene bitne povrede odredbi Kaznenog postupka, te je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanja, Radman je tražio da se to rješenje preinači na način da se protiv Douglasa ukine istražni zatvor i da se odmah pusti na slobodu uz eventualno određivanje mjera opreza.

Vrhovni sud je, međutim, procijenio da je zadarski sud s pravom isključio mogućnost zamjene istražnog zatvora blažim mjerama. Utvrđeno je, naime, da postoji velika mogućnost da će Douglas pobjeći iz Hrvatske jer je i nakon počinjenih djela na Zrću pobjegao s mjesta događaja na motociklu, te je brijanjem glave djelomično promijenio fizički izgled nakon čega je zatečen na međunarodnom aerodromu.

- Kada se pored navedenog ima u vodu da je okrivljenik državljanin Ujedinjenog Kraljevstva, u Hrvatsku je došao u vrijeme turističke sezone i ni na koji način nije povezan s njezinim teritorijem, opravdana je bojazan da će on puštanjem na slobodu pobjeći i time osujetiti vođenje ovog postupka- navodi se u rješenju. Također je utvrđeno da će Britanac boravkom na slobodi nastaviti s činjenjem kaznenih djela, iako pravilno žalitelj navodi da nije osuđen 14 već četiri puta.
- Taj podatak nedvojbeno upućuje na zaključak o neusklađenosti njegovog ponašanja sa zakonskim i društvenim normama, navodi se.

Zadarsko tužiteljsvo Britanca tereti da je 27. lipnja 2018. oko 5,30 sati, ispred noćnog kluba na plaži Zrće "nakon kratkotrajnog provociranja i svađe" sa žrtvom i dvojicom njegovih prijatelja 27-godišnjem Britancu zabio oštri predmet u lijevu stranu prsišta pa je "uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo".

U trenutku kad je jedan od prijatelja priskočio u pomoć oštećeniku Douglas je, tvrdi tužiteljstvo, "i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra uslijed čega je došlo do otvorene rane prsnog koša (teška i po život opasna ozljeda), a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom". Tereti ga se da je potom oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju, ali ga nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu uslijed čega je zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice. Uhićen je prilikom pokušaja bijega u splitskoj zračnoj luci. Kako bi prikrio identitet prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

BURA NA PROGLAŠENJU POČASNIM GRAĐANIMA „Sinovčić je držao Subašiću pištolj na glavi, a vi ste Sinovčića podržavali! I sada bi Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu počasnog građanina? To je umobolno!“

„Sinovčić je držao Subašiću pištolj na glavi, a vi ste Sinovčića podržavali! I sada bi Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu počasnog građanina? To je umobolno!“
- Podržavali ste Rena Sinovčića i držali mu „štangu“ u vrijeme kada je Sinovčić držao pištolj na čel...
„Sinovčić je držao Subašiću pištolj na glavi, a vi ste Sinovčića podržavali! I sada bi Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu počasnog građanina? To je umobolno!“