BURA NA PROGLAŠENJU POČASNIM GRAĐANIMA „Sinovčić je držao Subašiću pištolj na glavi, a vi ste Sinovčića podržavali! I sada bi Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu počasnog građanina? To je umobolno!“

BURA NA PROGLAŠENJU POČASNIM GRAĐANIMA

- Podržavali ste Rena Sinovčića i držali mu „štangu“ u vrijeme kada je Sinovčić držao pištolj na čelu Danijelu Subašiću kako bi ovaj potpisao ugovor za NK Zadar. I sada bi Danijel Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu kojom ga proglašavate počasnim građaninom Zadra? Pa to bi bilo nenormalno – sa govornice Županijske skupštine u utorak je vijećnik Akcije mladih (AM) Marko Pupić Bakrač rekao predsjedniku Skupštine Željku Lončaru (HDZ).

Sjednica na kojoj je samo trebalo potvrditi ovogodišnje županijske laureate za godišnje nagrade i nagrade za životno djelo pretvorila se u proteste zbog prijedloga odluke da se počasnim građanima Zadarske županije proglase Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković.

- Da se glasa pojedinačno, glasao bih samo za Subašića. Oni jesu reprezentacija, ali nisu svi dali jednak doprinos. Uz to, Subašić nikada nije došao u Zadar praznih ruku, on je jedini humanitarac, donator, velikog srca. Što je to napravio Livaković da bi bio počasni građanin? – poručio je Milan Stojanov (HNS), dok je inače staloženi Drago Čulina (MODES) zajapureno sa govornice poručio da su Pupić Bakrač i Stojanov u pravu, te da je Subašić u Zadru prolazio kroz trnje, da je bio poput Joba, te da nije imao pomoć i da je od navedene četvorke jedini on igrao u Zadru. Jasminka Adžić Sikirić (ŽIVI ZID) je naglasila da ni Modriću u počecima nitko u Zadru nije pomagao, a sad se svi hvale s njim.

- Želite se pokazati velike Hrvatine, zato ih proglašavate počasnima. Bilo bi umobolno da Subašić primi nagradu iz ruku čovjeka koji je Rena Sinovčića podržavao u kandidaturi za prvog čovjeka županijskog HDZ-a, a Sinovčić onda držao Subašiću pištolj na čelu. Svi ste podržavali Sinovčića, a sada se hoćete kititi tuđim perjem – bio je uporan Pupić Bakrač, no nakon burne rasprave većinom glasova županijskih vijećnika su Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković u utorak proglašeni počasnim građanima Zadarske županije.

Nagrada za životno djelo potvrđena je jednoglasno Vladimiru Skračiću, te posthumno mons. Pavlu Keri, a većinom glasova godišnje nagrade potvrđene su Draganu Županu, Udruzi branitelja oboljelih od PTSP-a, Juliji Brkić, Davoru Vidakoviću, Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom, Kazalištu lutaka Zadar, Davoru, Petru i Mladenu Pešiću, te Zvonimiru Vlatkoviću.

Aktualni sat je prošao sa dvije opomene – Pupiću Bakraču i Anti Rubeši (AM), prvi je potpuno mirno izjavio da zadarski župan Božidar Longin ima „ograničene intelektualne kapacitete“, dok je drugi dobacivao sa sjedalice, govorio da župan „nije bio u Kini nego partijao po Tajlandu“ i HDZ nazivao „demonskom zajednicom“. Predsjednik Lončar ni jednog nije udaljio sa sjednice, unatoč nebrojenim uvredama.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

EKSKLUZIVNO: NEZAPAMĆEN ZLOČIN U OKOLICI ZADRA Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!
Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovo...
Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

OTKRIVAMO: ZAŠTO JE SUDAC MARKOVIĆ PUSTIO PETORKU PRIJAVLJENU ZA GRUPNO SILOVANJE Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!

Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!
Zašto je sudac Ivan Marković pustio na slobodu pet mlađih punoljetnika osumnjičenih za višestruko grupno silovan...
Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!