StoryEditorOCM
4 kantunaO SLUČAJU IZ OBROVCA OGLASILO SE I MINISTARSTVO

'Dvaput je HZZO bio u kontroli Gorana Jusupa i o svim nepravilnostima obavijestio liječničku komoru'

Piše JL
26. travnja 2019. - 15:35
Doktor iz Obrovca (10)

Već danima je glavna tema razgovora u Hrvatskoj ordinacija obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu u kojem rade osebujni liječnik Goran Jusup i navodna medicinska sestra Veronika Pecolaj, a za koju je inspekcija utvrdila da uopće nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad.

Hrvatska liječnička komora pozvala je Ministarstvo zdravstva da reagira i zaštiti zdravlje građana Obrovca, a tim se povodom danas oglasilo Ministarstvo.

"Nastavno na slučaj Specijalističke ordinacije obiteljske medicine Goran Jusup, popraćen u medijima, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva slijedom zaprimljene pritužbe pacijenata Obrovca obavijestilo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, budući je riječ o ugovornom subjektu HZZO-a.  Također, budući je izdavanje, kao i oduzimanje dozvole za rad u nadležnosti Hrvatske liječničke komore, o istom je Ministarstvo zdravstva izvijestilo i navedenu komoru", poručuju iz Ministarstva.

Kažu da je HZZO u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza.

"Sukladno svom djelokrugu rada, HZZO je u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u navedenoj ordinaciji. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018.g. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera u cilju ispravljanja istih. U ponovljenoj kontroli u siječnju 2019.g. HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine. Ministarstvo zdravstva će dodatno uputiti i zdravstvenu inspekciju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja. Po prikupljanju svih podataka i utvrđenom stanju, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti", uvjeravaju iz Ministarstva.

19. travanj 2024 09:42