KUJUNDŽIĆ NAKON INSPEKCIJE U ORDINACIJI DR. JUSUPA U OBROVCU 'Ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo. Ustanovljeno je da nema medicinsku sestru'

KUJUNDŽIĆ NAKON INSPEKCIJE U ORDINACIJI DR. JUSUPA U OBROVCU

Nakon provjere u Domu zdravlja u Obrovcu, inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila nikakve medicinske nepravilnosti u radu liječnika Gorana Jusupa, rekao je to danas uoči tribine o Nacionalnom programu protiv raka debelog crijeva ministar zdravstva Milan Kujundžić. Jedina nepravilnost koja je utvrđena je ta da Jusup nema medicinsku sestru.

'Na prvi pisani dopis o problemima u ordinaciji doktora Jusupa u Obrovcu Ministarstvo je obavijestilo sve dionike - HZZO, Liječničku komoru i Komoru medicinskih sestara te uputilo svoju inspekciju kako bi ona provjerila je li bilo medicinskih propusta. Inspekcija je dolje bila i utvrdila da ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo. Doktor Jusup je prema medijima otišao na bolovanje, a mi smo obavijestili Dom zdravlja i Županiju da osiguraju skrb pacijentima koji su bili kod njega upisani. Ministarstvo nije otkrilo medicinske propuste, ustanovilo je ono što i HZZO, da nema medicinsku sestru', rekao je Kujundžić, javlja N1.

Ministar je istaknuo da je inspekcija poslana čim je Ministarstvo dobilo dopis o problemima u Obrovcu, a ističe i da mu je žao zbog toga što oni koji su o svemu tome znali, nisu ranije obavijestili Ministarstvo.

Doktoru Jusupu od sutrašnjeg datuma HZZO raskida ugovor pa će se morati pronaći novi liječnik u Domu zdravlja Obrovac. Kujundžić kaže da će to biti rješeno preraspodjelom, s obzirom na to da će na tom mjestu biti teško pronaći liječnika.

'U formalno-pravnom smislu Jusup može nastaviti kao liječnik, no može li u zdravstvenom, to će neka druga tijela procijeniti', dodaje Kujundžić, javlja N1.

Podsjetimo, emisija Provjereno Nove TV otkrila je prošlog tjedna priču o doktoru Jusupu i njegovoj medicinskoj sestri Veroniki Pecolaj, koja zapravo uopće nema kvalifikacije za obavljanje tog posla. Jusupovu je ordinaciju napustilo oko 900 pacijenata u samo nekoliko mjeseci, te ih je sada oko 400.Mnogi su se i ranije žalili na njega.

Pecolaj je nakon objave cijele priče u medijima završila na psihijatriji u zadarskoj bolnici, a protiv nje je zbog lažnog predstavljanja podnesen optužni prijedlog. Ona je, osim što je psihički bolesna, i osoba s intelektualnim poteškoćama, a Jusup ju je navodno izvukao iz psihijatrijske bolnice i zaposlio u svojoj ordinaciji.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

NAKON ŠTO MU JE SIN UBIJEN U PUCNJAVI U MASLENICI, OTAC 42-GODIŠNJAKA KAŽE: "Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

- Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu ...
"Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

FOTO&VIDEO: DEVASTACIJA U UVALI KOSTANJ U OPĆINI KUKLJICA Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!

Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!
- Uništavaju nam uvalu Kostanj! Jednoj od najljepših plaža na Jadranu, jednoj od najljepših uvala na otoku Uglja...
Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!