StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO SA MJESTA NESREĆE:

Daruvarac je na Hitni prijem stigao vidno alkoholiziran...

Piše Ana Vučetić Škrbić
2. svibnja 2019. - 18:58
daruvarac_prometna13-020519 (1)

Darko Kovačević Daruvarac (32), koji na slobodi čeka pravomoćnost sudske presude od pet godina zatvora za premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, ozlijeđen je u četvrtak rano ujutro u prometnoj nesreći na cesti u mjestu Zapužane pokraj Benkovca. Kako doznajemo u zadarskoj policiji, iz još neutvrđenih razloga Audi zadarskih oznaka u kojem je Daruvarac bio s 27-godišnjakom oko 4.30 sletio je s ceste i udario u zaštitnu metalnu ogradu.

Nakon nesreće, 27-godišnjak je doveden u prostorije policije, dok je Daruvarac kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu. Tamo je cijelo jutro proveo na Hitnom prijemu gdje je, kako neslužbeno doznajemo, stigao vidno alkoholiziran. Oko podne je otpušten iz bolnice nakon što su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Audi koji je sletio s ceste nije u njegovom vlasništvu.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, Kovačević će uz Optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, priopćili su iz zadarske policije.

Sumnjiči ga se za prekršaje izazivanja prometne nesreće zbog neprilagođene brzine, potom za odbijanje podvrgavanja alkotestiranju, odbijanje podvrgavanja testiranju na opojne droge i nekorištenje sigurnosnog pojasa, priooćila je zadarska policija.

Kovačević je na slobodi od 10. veljače, iako je nepravomoćno dobio pet godina zatvorske kazne, a otkako je izišao iz pritvora, ovo je već drugi veći incident zbog kojega je završio na policiji.

Prvi se dogodio krajem ožujka, kada je Daruvarcu određen istražni zatvor nakon što ga je prijavio 24-godišnji F.G. zbog prijetnje na terasi kafića Yachting na Puntamici. Daruvarac, s kojim se poznaje od ranije, navodno mu je prišao sleđa te ga opsovao zbog ružnih komentara na društvenim mrežama vezano uz premlaćivanje mlade Zadranke. Zbog toga je prijavio prijetnje smrću. Daruvarcu je nakon toga određen istražni zatvor do 30 dana, čak mu je prijetila kazna zatvora do tri godine.

Međutim, dogodio se obrat jer je 24-godišnjak, kojega je Daruvarac u međuvremenu prijavio za lažno prijavljivanje, povukao svoju prijetnju. U zatvoru je tada proveo sedam dana.

24. travanj 2024 22:06