StoryEditorOCM
4 kantunaZADRANIN KOJI U KRIM DOSJEU IMA 45 PRIJAVA ŽALIO SE VRHOVNOM SUDU

S dvoje malodobne djece bježao pred policijom nakon što je počinio čak 11 kaznenih djela! I sad moli: Pustite me iz zatvora!

Piše B. Sviličić
8. svibnja 2019. - 00:50
IMG_20181128_105323

Vrhovni sud RH odbio je žalbu Zadranina P.Č. (32), koji se nalazi u zatvoru u Zadru od kada je u prosincu prošle godine s dvoje malodobne djece bježao pred policijom nakon što je počinio čak 11 kaznenih djela.

Redom: teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika, teška krađa, krađa vozila i motocikla, pokušaj iznude i povrede djetetovih prava, a u svom dosjeu od ranije već ima 45 kaznenih djela, od imovinskih delikata, pa do bijega iz istražnog zatvora, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, te pokušaja ubojstva.

Smatrajući da je počinio samo lakša kaznena djela i da je prema djeci uvijek “bio dobar”, Zadranin je tražio da ga se pusti iz zatvora do sudskog postupka, no Vrhovni sud je to odbio smatrajući da i dalje postoje osnove za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Uhitila ga je interventna policija PU sisačko-moslovačke temeljem interne tjeralice koju je za njim raspisala PU zadarska, a njegova malodobna djeca pronađena su u unajmljenom stanu na zagrebačkom području Borongaj nakon čega su smještena na sigurno i pod skrb nadležnih službi.

Priča je krenula na benzinskoj crpki na zadarskoj obilaznici gdje je Zadranin najprije natočio gorivo za 300 kuna, no nije ga platio, nego je pobjegao u crnom BMW-u. Sljedeća postaja bilo mu je skladište elektromaterijala na Novom Bokanjcu. Tamo se parkirao na rikverc i htio ukrasti električne instalacije i bakar, no to mu nije pošlo za rukom pa je pobjegao. Prava pak drama odvila se u ulici Put Gaja gdje su ga policajci pokušali zaustaviti pucajući mu u gume.

Prišli su vozilu i zapovjedili vozaču da otvori vrata i izađe, no on ih nije poslušao. Štoviše, u jednom je trenutku pokrenuo BMW, udario u susjedni parkirani auto i krenuo na policajca koji je živu glavu izvukao skočivši preko zida...

Godinu ranije upisao se i u “zatvorsku knjigu slavnih” jer je uspio pobjeći kroz prozor istražnog zatvora u Zadru, gdje je bio zbog krađe i pokušaja ubojstva u Zemuniku Donjem, no dan nakon bijega sam se vratio u zatvor. Svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao je nostalgijom za suprugom i djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći kroz prozor tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade.

24. travanj 2024 03:26