StoryEditorOCM
4 kantunaVEDRAN IKIĆ SE AKTIVNO BRANIO PRED ISTRAŽNIM SUCEM

Iako je vozio njegov motor, obacio je odgovornost za pomaganje Denisu Paraću! Zašto se jedan županijski sudac sudac izuzeo, a drugi prihvatio samo jednog svjedoka?

Piše I.Nevešćanin
8. svibnja 2019. - 23:55
privodjenje_ikic2-080519

Vedran Ikić (44) dobio je mjesec dana istražnog zatvora nakon što je u srijedu ispitan kod suca istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoja Viskovića. Ikića je policija uhitila u utorak ujutro, a priveden je uz kaznenu prijavu za pomaganje u bijegu i skrivanje Denisa Paraća (41) kojeg je policija tražila zbog sumnje u izvršenje oružanog napada na kuću odvjetnika Augustina Sudinje u siječnju prošle godine u Sukošanu.

EKSKLUZIVNO: POLICIJA U LOVU NA POMAGAČE POKOJNOG DENISA PARAĆA (41) Uhićen Vedran Ikić (44) zbog pomaganja u bijegu napadaču na kuću zadarskog odvjetnika! Tko se sve družio na Bokanjcu prije Paraćeve smrti i što je otkrila obdukcija?

Parać je stradao početkom travnja ove godine u prometnoj nesreći u ulici Hrvatskog sabora kad je vraćajući se u Kožino s Bokanjca, gdje je s prijateljima proveo noć, pao s motora i poginuo. Motor Yamaha kojeg je vozio bio je u vlasništvu Vedrana Ikića, a pao je u pokušaju da izbjegne policijsku klopku. Kod sebe je imao neregistriani pištolj s metkom u cijevi.

Sudac istrage Hrvoje Visković odredio je Ikiću istražni zatvor u trajnju do mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Ikić se pritom aktivno branio, uz pomoć odvjetnika Roberta Izidora Majića, odbacujući svaku odgovornost za kazneno djelo "pomaganja počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela" koje mu policija i državno odvjetništvo stavljaju na teret.

Zanimljivo je da se sudac Marijan Bitanga izuzeo od mogućnosti da bude sudac istrage u slučaju Ikića, ali i da je sudac Visković od četiri predložena svjedoka prihvatio samo jednog. Navodno se radi o ženskoj osobi.

Ikić je na županijski sud priveden bez lisica na rukama, nakon što je iskaz dao Općinskom državnom odvjetniku koji je uz kaznenu prijavu zatražio i zadržavanje osumnjičenika u istražnom zatvoru.

Vedran Ikić, bivši prvak svijeta u džiju-džicu i bivši interventni policajac, danas je vlasnik zaštitarske tvrtke "Vipera protecta" te podebljeg policijskog dosjea zbog niza teških kaznenih i prekršajnih dijela počinjenih u zadnjih 15 godina. Policija ga dovodi u vezu s Denisom Paraćem kao izvršiteljem napada na kuću odvjetnika Sudinje jer je, kao pravni zastupnik tvrtke Hoteli Zadar, poduzetim pravnim manevrima doveo do zatvaranja poznatog lokala "Zara Beach" na Kolovarama. Lokal kojeg je Ikić vodio s poslovnim partnerom Markom Čulinom Makom, također bivšim policajcem, zapečatila je carina prije dvije godine, što je vlasnicima tvrtke Sokol projekt, Ikiću i Čulini, nanijelo veliku poslovnu štetu.

16. travanj 2024 12:31