StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: STRAVIČNO ISKUSTVO ZADARSKOG PARA IZ PET NEBODERA

Mene i djevojku krvavo je pretukao naš poznanik, a policija ga već deset dana ne može naći!

9. svibnja 2019. - 21:57
Dizajn bez naslova (1)

- Krvavo me prebio. Na mrtvo. Mene i moju djevojku. Nisam mogao micati. Ležao sam i gledao kako me mlati. Nogama, šakama, nije stajao... Od bolova i ozljeda već danima ne mogu izaći iz kuće, a policija... Policija ništa nije napravila! - kaže nam D.V. (48) iz Zadra kojeg je u utorak 30. travnja oko 23 sata u portunu nebodera u ulici Andrije Hebranga pretukao 49-godišnji M.S. iz Zadra.

Prvo je pretukao njegovu djevojku, 39-godišnju P.P., a kad joj je on priskočio u pomoć, nasrnuo je na njega i serijom silnih udaraca raskrvavio mu glavu, lice, ruke, noge...

- Bacio me niz stepenice. Čudo da vrat nisam slomio, a ionako imam problema s vratnom kralješnicom. Znate, ja sam ratni vojni invalid – priča D.V. s kojim smo razgovarali u njegovom stanu u jednom od zadarskih Pet nebodera. Pokazuje nam schanzov ovratnik i krvave podlijeva na licu nastale prije više od tjedan dana. Obje ruke do lakta i noge do koljena su mu u zavojima. Svaka dva dana prijatelj ga vozi u bolnicu na previjanje jer sam iz kuće ne može izaći.

- Ispod stana je kafić u kojem je te večeri bila moja cura sa svojim i mojim prijateljima. Nešto prije 23 sata poslala mi je poruku na mobitel da joj otvorim vrata od kuće jer nije imala ključ. Otvorio sam ulazna vrata stana, ostavio ih nekoliko centimetara odškrinuta i otišao u kupaonicu. U tom trenutku sam čuo neku galamu u portunu, prepoznao sam glas djevojke koja me dozivala – priča.

- Izašao sam iz stana a M.S. ju je jednom rukom držao za kosu, a drugom tukao u glavu. Krenuo sam prema njemu da ga maknem od nje, ali on me gurnuo niz stepenice. M.B. nije viši od mene, niži je, ali je nabijen i snažan, a ja sam, vidite i sami, mršav i lagan. Gurnuo me niz stepenice i krenuo tuči. Nisam znao što mi se događa. Toliko sam dobio udaraca po licu, glavi i tijelu da se nisam mogao micati – priča D.V.

Kaže da iako nije izgubio svijest, nije primijetio kada je napadač otišao. U jednom trenutku je jednostavno nestao. On se nekako uspio podići na noge i uz pomoć djevojke doći do stana. Iza njega na stubištu i zidovima ostali su krvavi tragovi koji se i danas, gotovo deset dana od događaja, mogu vidjeti.

- Ubrzo je došla policija. Mi je nismo zvali. Mislim da ih je pozvao netko od gostiju kafića koji su čuli galamu u portunu. Došao je jedan policajac i jedna policajka. Kad su vidjeli u kakvom smo stanju pozvali su hitnu pomoć. Kad je hitna došla odmah me odvezla u bolnicu gdje su mi pružili medicinsku pomoć. Policija je uzela naše izjave, mi smo im rekli tko nas je napao jer ga i ja i moja djevojka dobro znamo. On je bivši dečko moje djevojke, a ja ga znam od škole, samo godinu dana je stariji od mene. Ali nakon toga, evo do danas, nitko me iz policiji nije više zvao. Niti su našeg napadača priveli. On se šeta negdje po gradu, a mi strahujemo da nam se opet ne dogodi isto. Da nas opet ne napadne i ne nalomi – kaže D.V., koji u napadu nije zadobio neki prijelom, odnosno teške tjelesne ozlijede, što bi automatski značilo kaznenu prijavu za počinitelja.

- Ja sam s M.S.-om bila u vezi 2015. godine neka tri mjeseca. Nakon toga sam ostala živjeti u jednom njegovom stanu neko vrijeme, jer nisam imala gdje drugdje biti, ali nismo više bili u vezi. Imala sam od tada nekoliko momaka, ali nikad ni prema nekome od njih nije tako reagirao. Sve dok mu prošle godine, negdje početkom studenog, nisam rekla da odlazim, odnosno da se selim, jer sam htjela živjeti s D.V.-om. Od tada je poludio. Počeo me pratiti, zastrašivati, prijetio je meni i D.V., slao nam svakakve SMS poruke, upadao je na moj FB profil i ostavljao prijetnje i gluposti. Mene je u nekoliko navrata fizički napao, udari me nogom u glavu, a jednom me u glavu pogodio mobitelom. Nažalost, ništa to nisam prijavila policije, a sada se evo i ovo dogodilo – nemoćno konstatira P.P. koja je napad prošla bez vidljivih ozljeda. Dobila je nekoliko udaraca u glavu i tijelo, ali ni upola onoga što se dogodilo njenom dečku.

- Nismo mu ništa napravili, nismo ga na niti jedan način provocirali. Tu sam večer bila u kafiću ispod našeg stana i zabavljala se s društvom, a on me gledao i pratio kad sam krenula kući. Zaskočio me na ulazu u portun i napao na stepeništu. Kad mi je D.V. došao pomoći, okomio se na njega, a ja sam ga pokušavala zaustaviti. Nisam uspjela, jer je puno jači od mene. Kad je otišao, došla je policija, a on je još jednom te večeri dolazio i svašta vikao ispod našeg prozora. Policija je onda opet došla i kucala na naša vrata, ali više nismo htjeli otvarati – priča 39-godišnjakinja.

- Policija i hitna došli su brzo. Tu stvarno ne možemo ništa reći. Ali policija do danas nije ništa napravila. Tu večer su nam uzeli izjave i – ništa više. Nisi ni slikali krvave stepenice, nego su rekli mojoj djevojci da ih sama opere. Ne znam zašto je to tako, štiti li netko tog nasilnika, ali ne mogu vjerovati da ga do danas nisu priveli – čudi se D.V. u nadi da će izlazak priče u novinama barem donekle pomoći da njihovog napadača netko zaustavi.
 

Policija traga za napadačem
U zadarskoj policiji su nam potvrdili da su u utorak 30. travnja oko 23.20 sati dobili anonimnu dojavu o narušavanja javnog reda i mira u Hebrangovoj ulici. Odmah na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je razgovarala s napadnutim 48-godišnjakom i 39-godišnjakinjom. Muškarcu je pružena liječnička pomoć, dok je žena to odbila. Kod muškarca su konstatirane lakše tjelesne ozljede, a protiv napadača, policiji otprije poznatog, podnijeta je prekršajna prijava za drsko ponašanje i narušavanje javnog reda i mira. Problem je, priznaju u policiji, što napadač još nije pronađen, iako se za njim intenzivno traga, što znači da bi se i kvalifikacija djela mogla promijeniti.
Prema neslužbenim informacijama 49-godišnjeg napadača policija je dosad višekratno prijavljivala za kaznena dijela povezana s drogom te zbog prijetnje, iznude i obiteljskog nasilja, zbog čega je i kraće vrijeme bio zadržan u pritvoru. Napadnuti par Zadrana, prema tvrdnjama iz policije, svog napadača prije nisu prijavljivali za neki oblik nasilja ili prijetnje, pa čak ni te večeri nakon što ih je pretukao. Poziv da se čuje vika i galama u portunu jednog od Pet nebodera policija je dobila od nepoznate osobe. Zanimljivo je da se u jednoj od prijava protiv napadača za iznudu, kao sudionica pojavljuje njegova bivša djevojka P.P., koja je sada bila žrtva napada.

25. travanj 2024 06:18