FOTO, VIDEO: DRAMA ZBOG KIŠE U ZADRU Ogorčeni stanari poplavljene ulice zaprijetili blokadom glavne prometnice!

FOTO, VIDEO: DRAMA ZBOG KIŠE U ZADRU

- Ne možemo više ovako. Neka nešto naprave, poprave šahtove, zar to nije posao Odvodnje? Nakon noćašnje kiše zovemo Odvodnju, vatrogasce, Hrvatske vode... ili se nitko ne javlja ili kažu da će vidjeti što će napraviti. Znate kada su došli? U 14 sati! Trebalo im je šest sati od našeg prvog poziva da dođu, kad je voda već ozbiljno zaprijetila da će nam ući u kuće – kažu nam u nedjelju stanari Ulice Đure Basaričeka u Zadru, koji i u slučajevima manje obilnih kiša ostaju „odsječeni“ zbog potpuno poplavljene ulice.

Njome ne mogu prolaziti, a muči ih i skora turistička sezona, jer većina od 14-ak kuća u toj ulici ima sobe za iznajmljivanje.

- Tko će nam doći? Bože sačuvaj da padne kiša dok imamo turiste, otišli bi odmah! Zato smo danas odlučili izvesti automobile na glavnu prometnicu, „žilu kucavicu“ između ulica Nikole Tesle i Splitske ulice, jer ne možemo ni na koji drugi način rješiti ovaj problem, odnosno skrenuti pozornost na problem pa da nas netko već jednom shvati ozbiljno. Mi ne reagiramo samo kada padne kiša, pokušavali smo doći i do gradonačelnika, sve uzalud – kazali su nam ogorčeni stanari.

Kazali su i da se boje i nekog hitnog slučaja u ovakvim okolnostima, kada bi „samo čamcem mogli izaći iz ulice.“

Oko 14 sati u Basaričekovu ulicu stiglo je vozilo Odvodnje i započelo s ispumpavanjem.

Prije samo osam dana stanovnici ove ulice bili su također potpuno odsječeni zbog polave, što smo zabilježili i video snimkom:

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije