StoryEditorOCM
4 kantunaFALI LI ZADRU BENZINSKIH POSTAJA I BANKOMATA

Vijećnik Malta predlaže: još četiri bankomata na Trgu i tri pumpe na Poluotoku: kod carine, ribarnice i u Foši!

Piše IN
16. svibnja 2019. - 18:42
gradsko_vijece9-160519

Nezavisni vijećnik Mladen Malta "pohvalio" je gradsku upravu što (ne)prati trendove u turizmu pa je, s obzirom na to da gradu nedostaje većih hotela i benzinskih postaja, predložio podizanje jedne kod zgrade carine na Polutoku, jednu kod ribarnice te treću u Foši. Kako Zadru nedostaje i bankomata, nastavio je u istom ciničnom tonu, založio se za njihovo postavljanje u Kalelargi te na Trgu: kod Lovre, na ulazu u gradsku pravu, u slastičarni koja radi samo ljeti i u Loži, "a Renči (Renata Peroš, op.a.) sigurno ne bi imala ništa protiv". Gradonačelnik Dukić je odgovorio da se Zadar uspješno turistički razvija, da je rast broja dolazaka u travnju i svibnju 17 posto veći, i da za to treba zahvaliti radu Grada Zadra i Turističke zajednice.

Malta se potom zapitao zašto je kao obrtnik dobio opomenu za neplaćanje poslovnog prostora Gradu Zadru samo sedam dana nakon isteka zakonskog roka, iako mu je račun kasnio tri dana. "Dok nisam bio gradski vijećnik i postavljao neugodna pitanja mogao sam kasniti s plaćanjem najma i dva-tri mjeseca, i opomene nisam dobivao, a sada mi opomene stižu prije nego računi", konstatirao je. "Je li ovo nova praksa ili je pročelnik dobio nalog da se meni uputi opomena kao neka prijetnja" upitao se Malta.

Pročelnik za financije Mijolović objasnio je da se Grad prema svim dužnicima ponaša jednako, sukladno zakonu, i da u tome nema nikakve loše namjere.

26. travanj 2024 21:40