NEDOSTATAK PARKIRALIŠTA GUŠI GRADSKU JEZGRU Uvodi se novi način naplate parkinga na Poluotoku! Zašto Grad naplaćuje parkiranje ispred zdravstvenih ustanova, a ispred šoping centara je besplatan?

NEDOSTATAK PARKIRALIŠTA GUŠI GRADSKU JEZGRU

Većinom glasova vladajućih vijeće je usvojilo odluko o novoj naplati parkinga na području Poluotoka, koji kronično "boluje" od nedostatka parkirnih mjesta. Na Poluotoku ima 990 parkirnih mjesta s naplatom, a dnevno u sezoni dođe i 17 tisuća vozila. Grad sada uvodi rampe za naplatu parkinga u prvoj zoni koja je dosad bila vremenski ograničena na tri sata. Onaj tko ostane duže plaćat će cijenu dnevne parkirne karte. Stanovnici Poluotoka plaćat će mjesečnu kartu od 50 kuna, ali im parkirno mjesto neće biti osigurano, oni koji rade na Polutoku mjesečna karta iznosit će 150 kuna, a 200 kuna svima ostalima.

Naplata parkirališta bez osiguranog mjesta nije rješenje po volji opozicije, kojima se "suprotstavio" Ante Kolega (HDZ) uvjeravajući ih da Grad vodi dobru politiku parkiranja, i da radi najbolje što može u postojećim uvjetima. Vijećnik Kristijan Kovačević (HNS) založio se za alternativne načine povećanje broja parkirališnih mjesta. Čekanje do izgradnje garaže na Ravnicama kroz projekt Vrata Zadra je predugo, proći će sedam-osam godina, pa ne bi bilo loše koristiti iskustva drugih gradova i država, s montažnim i polumontažnim garažama, ili parkiralištima na kat.

Danijela Vukoša (SDP) nazvala je sramotnim činjenicu da gradske vlasti uvode naplatu za parkiranje građanima ispred javnih zdravstvenih ustanova, bolnice i poliklinike, dok je besplatan parking ispred šoping centara.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

NAKON ŠTO MU JE SIN UBIJEN U PUCNJAVI U MASLENICI, OTAC 42-GODIŠNJAKA KAŽE: "Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

- Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu ...
"Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

FOTO&VIDEO: DEVASTACIJA U UVALI KOSTANJ U OPĆINI KUKLJICA Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!

Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!
- Uništavaju nam uvalu Kostanj! Jednoj od najljepših plaža na Jadranu, jednoj od najljepših uvala na otoku Uglja...
Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!