KAKO JE K.E. (25) ZA PET SATI POHARAO POLA ZADRA Strašan pohod maskiranog pljačkaša: počeo je na Branimirovoj obali, završio na Meladi, a umalo su ga uhvatili franjevci na Relji!

KAKO JE K.E. (25) ZA PET SATI POHARAO POLA ZADRA

- Ne, nije me bilo strah. Ovdje sam prošao cijeli rat. Ali malo kasnije, kad je sve prošlo, znate, počnete razmišljati... Dobro je kad je sve dobro prošlo... - kaže nam svećenik iz franjevačkog Samostana sv. Ivana Krstitelja na zadarskoj Relji koji se u četvrtak ujutro, oko 8 sati, suočio s 25-godišnjim razbojnikom na ulaznim vratima. Na glavi je imao fantomku s rupama za oči, a u ruci nož.

- Kad sam otvorio vrata, metar i pol iznad mene stajao je čovjek kao mumija, s čarapom na glavi i rupama za oči. Prema meni je ispružio nož. Ugledavši ga, automatski sam zatvorio vrata i pozvao dvojicu svojih kolega koji su bili na doručku. U međuvremenu je on nogom provalio vrata u samostan i zakoračio, ali kad je ugledao nas trojicu, predomislio se. Okrenuo se i pobjegao. U tom trenutku mu je ispao mobitel. Pozvali smo policiju koja je odmah došla i predali joj mobitel. Što se tiče materijalne štete, deformirao nam je unutarnja vrata – ispričao nam je ovaj franjevac trećeredac svoje neobično iskustvo s maskiranim provalnikom K.E. (25) koji je tog jutra poharao "pola Zadra" počinivši seriju razbojništava i teških krađa. Od jutra ranog do prije podneva ukupno šest! 

Najprije je oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira na Voštarnici maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu prijeteći nožem pokušao otuđiti novac. Nešto kasnije, oko 8 sati, pokušao je nasilno ući u samostan sv. Ivana Krstitelja u Glagoljaškoj ulici na Relji. Nakon toga je došao do prostorija Medicinske škole u ulici dr. Franje Tuđmana iznad Jazina odakle je iz ureda ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika. Svoj pohod nastavio je u ulici Andrije Hebranga kod Pet nebodera, gdje je kroz prozor ušao u prostorije Centra za socijalnu skrb i preturao po stvarima. Kada su ga djelatnici zatekli, pobjegao je kroz prozor, a da ništa nije uspio ukrasti.

Onda je oko 11.15 sati, također maskiran, ušao u ljekarnu iznad Tankerkomercove marine, u ulici Ivana Mažuranića. U ruci je držao metalnu šipku, a djelatnici je zaprijetio revolverom i tražio da mu preda novac. Navodno je farmaceutkinji rekao kako boluje od tuberkuloze, a kad je dobio novac, nestao je.

Samo 15 minuta kasnije, oko 11,30 sati, u ulici Benka Benkovića na Meladi provalio je u kuću 73-godišnje vlasnice. Ukrao joj je prijenosno računalo, elektronički čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i vrijedni ručni sat, ukupne vrijednosti preko 100 tisuća kuna.

No, nakon pljačke ljekarne u Ivana Mažuranića, policija je dobila dojavu o pljačkaškom pohodu 25-godišnjaka. Brzom reakcijom, oko 11,50 sati, djelatnici kriminalističke policije zatekli su "harambašu" pri izlasku iz dvorišta, u trenutku dok je u rukama nosio ukradene stvari, ali i oružje. Pokušao je pobjeći, ali je brzo savladan i doveden u prostorije policije.

Kod njega su pronašli pištolj, metalnu šipku, nož, novac i druge vrijedne predmete koje je ukrao iz posljednje opljačkane kuće.

Uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa 25-godišnjak, inače otprije poznat policiji zbog sličnih imovinskih dijela i zlouporabe droga, predan je pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

NAKON ŠTO MU JE SIN UBIJEN U PUCNJAVI U MASLENICI, OTAC 42-GODIŠNJAKA KAŽE: "Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

- Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu ...
"Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

FOTO&VIDEO: DEVASTACIJA U UVALI KOSTANJ U OPĆINI KUKLJICA Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!

Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!
- Uništavaju nam uvalu Kostanj! Jednoj od najljepših plaža na Jadranu, jednoj od najljepših uvala na otoku Uglja...
Poznati zagrebački poduzetnik prokrčio 200 metara hrastove šume bez ikakve dozvole! Načelnik Boško: Priznajem, znao sam za to, ali nikome ništa nisam prijavio!