StoryEditorOCM
RegionalČEKA SE ZAMJENA ZA DOKTORA GORANA JUSUPA

Dom zdravlja natječajem traži novog doktora u Obrovcu

Piše AVŠ
20. svibnja 2019. - 22:00
o2

Završen je natječaj kojim je Dom zdravlja Zadarske županije tražio liječnika i medicinsku sestru koji će kao tim obiteljske medicine raditi u Obrovcu, u ordinaciji gdje je do 30. travnja koncesiju imao dr. Goran Jusup. Nakon što je HZZO s njim raskinuo ugovor zbog nepoštivanja ugovora i nakon što je cijela javnost preko emisije “Provjereno” svjedočila o raspadu sistema u ambulanti nekad uglednog gradskog liječnika, raspisan je natječaj za novog doktora koji je zaključen prošlog tjedna.

Koliko je molbi stiglo, nije poznato, ali ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije, dr. Renata Bek potvrdila nam je kako ima interesa za rad u Obrovcu.

- Nakon što se otvore pristigle molbe, obavit ćemo razgovor s kandidatima i vidjeti zadovoljavaju li sve tražene uvjete- rekla nam je dr. Bek. Natječajem se, inače, tražio doktor opće ili obiteljske medicine sa pet mjeseci iskustva.

Od zadnjeg dana travnja, kada je ambulanta dr. Jusupa i službeno zatvorena, brigu o 470 pacijenata koji su još uvijek bili upisani kod tog liječnika preuzeo je Dom zdravlja i to preraspodjelom svojih doktora u sustavu. Kako doznajemo, njima medicinsku skrb pruža liječnica iz susjednih Jasenica koja dolazi u Obrovac.

- Vodimo brigu o tim pacijentima, imaju organiziranu skrb i sve što je potrebno jer im liječnica dolazi svaki dan- potvrdila nam je ravnateljica Doma zdravlja.

Nakon što je HZZO raskinuo ugovor s dr. Jusupom, čija je ambulanta zatvorena nakon 22 godine rada, u Obrovcu sada radi samo još jedna ordinacija obiteljske medicine. Većina od 900 nekadašnjih pacijenata dr. Jusupa, koji su napustili njegovu ambulantu u zadnjih pola godine kada su problemi eskalirali, svoje je kartone prebacila upravo kod susjedne liječnice ili u obližnje Jasenice. Oni koji nisu imali izbora, a riječ je u najvećem broju o starijim povratnicima iz obrovačkog zaleđa, sada čekaju odluku sustava i izbor novog liječnika koji bi im konačno trebao osigurati normalnu zdravstvenu skrb.

20. travanj 2024 01:02