StoryEditorOCM
4 kantunaČEKA LI NAS JOŠ JEDNO DOSADNO TURISTIČKO LJETO

Rita Ora dolazi u Zadar? Evo što nam je rekao direktor TZ Mario Paleka...

Piše I. Nevešćanin, M. Gugić
24. svibnja 2019. - 14:20
Rita Ora

Hoće li Rita Ora, megapopularna engleska pjevačica kosovskih korijena, ovog ljeta nastupiti u Zadru? 

Glasina o dolasku planetarne pop zvijezde na Višnjik proširila se gradskim kuloarima, a kao organizator koncerta spominje se Turistička zajednica Grada Zadra. TZ Grada Zadra je naime imala namjeru ovog ljeta u Zadar dovesti veliku rap zvijezdu Seana Paula, ali je koncert nažalost otpao jer je poznati američki pjevač otkazao cijelu svoju europsku turneju.

Zato su i glasine o pregovorima koji se navodno vode s menadžerima Rite Ore lako zapalile znatiželju Zadrana jer bi to bio najveći glazbeni događaj u Zadru u zadnjih nekoliko godina. Naime, za razliku od Prodigyja i Pet Shop Boysa, koji su zadnji nastupali na open air koncertima u Jazinama, i čija je slava na vrhuncu bila u devedesetima, Rita Ora je trenutno jedna od najpopularnijih pop zvijezda na svijetu. Osim toga, bio bi to izvanredan dobitak i za turistički imidž Zadra, koncert bi sigurno okupio tisuće ljubitelja ove pjevačice iz cijele Hrvatske, ali i brojne gosti koji vole njene hitove kao što su "Let Me Love Me", "Girls" i "Your Song". Dakle, pregovara li se o dolasku Rite Ore u Zadar? 

- TZ Grada Zadra je uvijek otvorena i dostupna za hvalevrijedne projekte s ciljem etabliranja grada kao i koncertne destinacije u dovođenju svjetski poznatih izvođača. Špekulacija o imenima izvođača je općenito bespredmetna do konkretne potvrde ili ugovaranja mega koncerta svjetski poznatih zvijezda – izbjegao je konkretni odgovor na naše pitanje direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka naglasivši da TZ "usmjerava svoje aktivnosti ka dogovorima i realizaciji višednevnih urbanih festivala svjetski proslavljenih i eminentnih izvođača, jer ovim vidom suradnje želimo osigurati dugoročni kontinuitet održavanja urbanih festivala u Zadru te etablirati Zadar kao urbanu destinaciju za mlade".

Što to konkretno znači, teško je dokučiti, pogotovo kad se pogleda kalendar ljetnih događanja na stranicama TZ Grada Zadra. Tamo naime nema niti jednog događaja u organizaciji TZ koji bi odgovarali frazi "realizaciji višednevnih urbanih festivala svjetski proslavljenih i eminentnih izvođača" kojim tobože "želimo osigurati dugoročni kontinuitet održavanja urbanih festivala u Zadru te etablirati Zadar kao urbanu destinaciju za mlade".

Naprotiv, sudeći po potvrđenim manifestacijama u organizaciji TZ Grada Zadra na njihovim službenim stranicama, Zadar čeka još jedno ispodprosječno, dosadno turističko ljeto...

26. travanj 2024 10:45