FOTO: ŠOKANTAN IZGLED AUTOBUSA KOJI PUTNIKE VOZI IZ GRADA DO ZRAČNE LUKE Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!

FOTO: ŠOKANTAN IZGLED AUTOBUSA KOJI PUTNIKE VOZI IZ GRADA DO ZRAČNE LUKE
Foto čitatelj
Foto Liburnija Zadar

„Mene je bilo sram sjediti s turistima iz drugih država u ovakvom autobusu“ – tako glasi posljednja rečenica pisma koje nam je poslao čitatelj, uz kojega je priložio i fotografije, a radilo se, kako tvrdi, o autobusu zadarske „Liburnije“ kojim se vozio iz centra grada na zadarsku Zračnu luku.

- Želim s vama podijeliti iskustvo vožnje shuttle busom Zadar grad - Zračna luka. U ponedjeljak, 20. svibnja, u jutarnjim satima krenuo sam na vožnju sa stajališta u gradu (bivši kolodvor) sa shuttle autobusom prema Zračnoj luci Zadar. S obzirom da su aerodromi u svijetu primjeri čistoće i urednosti ostao sam šokiran stanjem shuttle autobusa koji je došao po nas. Volio bih kad bi ste mogli pitati nekog u Zračnoj luci ili Liburniji je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad i kojima je to doslovno prvi kontakt s našim gradom. Iz slika ćete se moći uvjeriti o kakvom se stanju autobusa radi – napisao je čitatelj, koji se osvrnuo i na plaćenu autobusnu kartu za koju nije dobio račun.

- Prilikom kupnje karte, koja košta 25 kn, nakon sto sam vozaču dao novce za kartu, rekao mi je da samo produžim dalje i da se ništa ne brinem jer mu je sistem koji printa karte spor pa da ne zadržavam red. Kad sam sjeo na svoje mjesto nastavio sam promatrati kojom brzinom karte izlaze drugim putnicima i nisam primijetio da je bilo ikakvih smetnji, dapače karte su izlazile u roku 2-3 sekunde nakon sto bi on pritisnuo tipku na uređaju. S obzirom da ja kartu nisam dobio mogu jedino pretpostaviti da su novci završili u džepu vozača – naveo je čitatelj, stavljajući ipak u prvi plan sramotno stanje unutrašnjosti autobusa koji izgleda kao da je za otpad.

Direktor zadarske „Liburnije“ Edvin Šimunov rekao je da na toj liniji ne prometuje takav autobus, već reprezentativno vozilo, čije nam je fotografije i poslao. Međutim, istaknuo je da ipak treba provjeriti da li se toga dana dogodila neka zabuna.

- Potpuno se slažemo da slike koje smo vidjeli ne pokazuju niti minimalne uvjete za prijevoz putnika, a mogu samo reći kako svi naši vozači, prometnici, čistačice i tapetar imaju najstrože upute promptnog otklanjanja svih uočenih nedostataka. No u svakom slučaju dodatno ćemo istražiti ovu situaciju kako bismo otklonili svaku sumnju ili se u konačnici duboko ispričali – kazao nam je Šimunov.

- Za identifikaciju spornog autobusa potreban nam je garažni broj autobusa (tri znamenke na stražnjem i prednjem dijelu  autobusa), ili registarska oznaka, ili točno vrijeme događaja, opis vozača i slično – kazao je Šimunov, iako se dio tih podataka navodi u pismu čitatelja.

No Šimunov je ustvrdio da „na prvu“ na fotografijama ne prepoznaje niti jedan „Liburnijin“ autobus, te su iz „Liburnije“ poslali i fotografije autobusa kojeg koriste za liniju prema Zračnoj luci.

- Prema članku 25. St. 1. točki 1. Pravilnika o broju članova posade motornog vozila i stručnom osposobljavanju i poučavanju vozača, isti je dužan provjeriti izgled vanjske i unutarnje strane autobusa (urednost i čistoću), te se svako zanemarivanje ove obveze smatra osobitom teškom povredom obveze iz radnog odnosa kako stoji u članku 11. Pravilnika o radu  broj: 01-192/15 od 25. veljače 2015. godine, a  koja može imati za posljedicu i otkaz radnika – precizno je naveo Šimunov, koji je ponovio da će, nakon istrage provedene u petak, poduzeti dodatnu istragu.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ŠOKANTNA ISPOVIJEST TAKSISTA SA ZRAČNE LUKE: TRAŽI POMOĆ POLICIJE, CARINE, POREZNE UPRAVE I RADNE INSPEKCIJE! Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!

Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!
Početak svake turističke sezone zadnjih nekoliko godina u Zadru obilježen je raznoraznim sukobima među taksistim...
Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!

ZADARSKA NADBISKUPIJA TRAŽI SANKCIJE ZA SVOG ODMETNUTOG SVEĆENIKA Nadbiskup: Ne može don Mario još i maneken biti! Don Mario: Šokiran sam! Na ovakav način nisu reagirali ni kada su puno veći skandali bili u pitanju!

Nadbiskup: Ne može don Mario još i maneken biti! Don Mario: Šokiran sam! Na ovakav način nisu reagirali ni kada su puno veći skandali bili u pitanju!
Kada je modna kuća “Varteks” nedavno lansirala svoju kampanju “Nesavršeni muškarci u savršenim...
Nadbiskup: Ne može don Mario još i maneken biti! Don Mario: Šokiran sam! Na ovakav način nisu reagirali ni kada su puno veći skandali bili u pitanju!

INTERVJU: SVETKO ĆUSTIĆ, DIREKTOR NK ZADRA, O RATU IZMEĐU KLUBA I GRADA ZADRA Zahtijevali su da zaposlimo jednog čovjeka s plaćom od 7.500 kuna. Odbio sam i krenule su opstrukcije, a predsjednik NO Mario Paleka od mene je tražio da se Klub odrekne preko 200.000 kuna svojih sredstava!

Zahtijevali su da zaposlimo jednog čovjeka s plaćom od 7.500 kuna. Odbio sam i krenule su opstrukcije, a predsjednik NO Mario Paleka od mene je tražio da se Klub odrekne preko 200.000 kuna svojih sredstava!
Nogometni klub Zadar ovog trenutka ne zna s kojim će igračima i u kojem rangu natjecanja sudjelovati, licenciju ...
Zahtijevali su da zaposlimo jednog čovjeka s plaćom od 7.500 kuna. Odbio sam i krenule su opstrukcije, a predsjednik NO Mario Paleka od mene je tražio da se Klub odrekne preko 200.000 kuna svojih sredstava!