StoryEditorOCM
4 kantunaIZVANRASPRAVNO VIJEĆE ŽUPANIJSKOG SUDA PRIHVATILO ŽALBU DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

Vedran Ikić ostaje u pritvoru najmanje mjesec dana, a moguće i duže!

24. svibnja 2019. - 22:56
privodjenje_ikic-080519

Vedran Ikić (44) ostat će najmanje mjesec dana u istražnom zatvoru zbog mogućnosti počinjenja novog kaznenog djela.

EKSKLUZIVNO: POLICIJA U LOVU NA POMAGAČE POKOJNOG DENISA PARAĆA (41) Uhićen Vedran Ikić (44) zbog pomaganja u bijegu napadaču na kuću zadarskog odvjetnika! Tko se sve družio na Bokanjcu prije Paraćeve smrti i što je otkrila obdukcija? 

EKSKLUZIVNO: JE LI DENIS PARAĆ (41) POGINUO U POLICIJSKOJ ZAMCI Policija intenzivno razotkriva krug Paraćevih pomagača u bijegu jer je među njima i naručitelj napada na odvjetnika Sudinju! Uskoro nova uhićenja! 

Posljedica je to odluke izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru koje je prihvatilo žalbu Općinskog državnog odvjetništva na odluku suca istrage Hrvoja Viskovića da se Ikiću odredi istražni zatvor, ali samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. S obzirom na njegovu dosadašnju kaznenu evidenciju, odvjetništvo je uz kaznenu prijavu za "pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela" odmah tražilo i Ikićevo zadržavanje u zatvoru zbog mogućnosti od počinjenja novih kaznenih djela, ali je Visković tu stavku odbacio kao neosnovanu. Prethodno se od odluke o Ikićevom pritvoru izuzeo sudac Marijan BItanga.

Viskovićevom rješenjem Ikić je trebao ostati u istražnom zatvoru najdulje mjesec dana, odnosno sve dok se ne ispitaju svjedoci na koje je osumnjičenik navodno mogao utjecati. Od četiri svjedoka predložena od strane odvjetništva, sudac istrage je prihvatio samo jednog, i to žensku osobu u srodstvu s pokojnim Denisom Paraćem zbog kojeg je Ikić i uhićen. 

Pod takvim uvjetima Ikić je mogao biti pušten na slobodu odmah nakon ispitivanja svjedokinje, znači u roku od nekoliko dana, no odluka izvanraspravnog vijeća Županijskog suda sada je tu mogućnost otklonila. Ikić će u istražnom pritvoru ostati najmanje mjesec dana, a nakon toga će se najvjerojatnije odlučivati hoće li mu pritvor biti produljen.

Podsjetimo, Ikić je uhićen u utorak 7. svibnja pod sumnjom da je pomagao pokojnom Denisu Paraću u skrivanju i bijegu. Parać se od kraja kolovoza prošle godine nalazio na potjernici zadarske policije, osumnjičen za napad automatskim oružjem i bombom na kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Parać je početkom travnja poginuo u prometnoj nesreći na Bokanjcu u bijegu pred policijom, a pritom je vozio motor u Ikićevom vlasništvu.

20. travanj 2024 02:11