ZADRANIN KOJI JE RAZBIO 38 PLOČA NA POZDRAVU SUNCU UČINIO JE TO DAN NAKON ŠTO JE PUŠTEN IZ ZATVORA Zbog obiteljskog nasilja 13 dana ležao u ćeliji

ZADRANIN KOJI JE RAZBIO 38 PLOČA NA POZDRAVU SUNCU UČINIO JE TO DAN NAKON ŠTO JE PUŠTEN IZ ZATVORA

Čak 38 ploča na kultnoj instalaciji Pozdrav suncu na zadarskoj Rivi, 25-godišnji Zadranin T.K. razbio je samo dan nakon što je izašao iz zatvora. 

Pritvor od 13 dana iz kojeg je izašao u srijedu određen mu je, kako doznajemo zbog prekršajnog nasilja u obitelji 16. svibnja. Zadraninu je nakon incidenta i privođenja u četvrtak pružena liječnička pomoć, te je zadržan na liječenju na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice. 

U policiji već ima "podeblji" dosje. Osim nasilja u obitelji, dosad je prijavljivan i za narušavanje javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, krađa, provala. Počinio je i kaznena djela vezana uz droge, ali i oštećenja tuđe stvari. 

Iz PU zadarske su kazali kako se nad 25-godišnjakom treba, nakon završetka liječenja, provesti kriminalističko istraživanje, nakon čega će se uz kaznenu prijavu “za oštećenje tuđe stvari” privesti pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitivanje kod državnog odvjetnika i suca nadležnog suda. Prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. 

Niti 24 sata od vandalskog čina, na Pozdravu suncu započela je zamjena šest najoštećenijih ploča.

- Prema prvim saznanjima utvrđeno je da nema štete na električnim instalacijama koje su netom ugrađene i čija je ugradba koštala četiri milijuna kuna. Šest najoštećenijih ploča je u petak ujutro zamijenjeno onima kojima smo imali na lageru. Ostatak ploča je pretrpio manja oštećenja, stoga ćemo njih reparirati. U petak navečer planiramo pustiti napon u instalaciju, no on će i dalje ostati ograđen jer ne smijemo dozvoliti da se itko od posjetitelja ozlijedi na krhotine stakla, govori Robertino Dujela, pročelnik gradskog odjela za komunalne djelatnosti i dodaje kako će u ponedjeljak analizirati mogućnost da maknu ograde i posjetitelje ipak puste na Pozdrav suncu, no ipak će o svemu više znati u ponedjeljak.

Zadranin je u svom vandalskom činu razbio 38 ploča od kojih svaka stoji 14 tisuća kuna bez PDV-a, a koliko će stajati reparacija ostalih 32 ploče još uvijek nije poznato.  

- Cijena od 14 tisuća kuna bez PDV-a za jednu ploču postignuta je preko licitacije odnosno javne nabave, a koliko će doći reparacija saznat ćemo u sljedećim danima, ističe pročelnik Dujela. Iz grada i dalje vjeruju kako će se unutar mjesec dana popraviti sva oštećenja nastala od udaraca metalnim slivnikom za vodu 25-godišnjeg T.K. 

 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

EKSKLUZIVNO: NEZAPAMĆEN ZLOČIN U OKOLICI ZADRA Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!
Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovo...
Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

OTKRIVAMO: ZAŠTO JE SUDAC MARKOVIĆ PUSTIO PETORKU PRIJAVLJENU ZA GRUPNO SILOVANJE Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!

Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!
Zašto je sudac Ivan Marković pustio na slobodu pet mlađih punoljetnika osumnjičenih za višestruko grupno silovan...
Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!