StoryEditorOCM
4 kantunaZAVRŠENA ISTRAGA

Podignuta optužnica protiv Vedrana Ikića zbog pomaganja Denisu Paraću, kriminalcu koji je tragično skončao u bijegu pred policijom!

Piše B.S./I.N.
5. lipnja 2019. - 21:28
privodjenje_ikic-110609

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg bivšeg policajca i svjetskog prvaka u džiju-džicu, te suvlasnika tvrtke Sokol projekt Vedrana Ikića jer je pomagao pokojnom Denisu Paraću (41) u bijegu pred zakonom.

Na teret mu se stavlja da je Paraću pomagao od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. u Zadru. To je učinio kako bi ga sakrio i omogućio mu bijeg kako ovaj ne bi bio otkriven i uhićen po policijskim službenicima zbog sumnje za oružani napad na kuću odvjetnika Augustina Sudinje, te sumnje na preprodaju narkotika. Optužen je da mu je pomogao, iako je znao da se nalazi u bijegu od 25. rujna 2018.

Prema optužnici, dao mu je na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i motorističku kacigu kako bi Parać prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika izbjegavajući policijske patrole.

U noći 5./6. travnja 2019. Parać je nakon druženja, upravljao tim motociklom i poginuo u prometnoj nesreći.
S obzirom da se Ikić nalazi u istražnim zatvoru u optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Svjedoci napada na kuću odvjetnika Sudinje tvrdili su da je napadač došao na bijelom motoru, vrlo sličnom onome kojeg je Ikić posudio Paraću. Potvrdili su i da je Parać u tom napadu imao pomagača, koji nije izravno sudjelovao u ispaljivanju 30 metaka iz automatske puške u parkirani automobil Volvo u vlasništvu odvjetnika Sudinje i bacanje bombe u dvorište, već mu je služio kao osiguranje i izvidnica.

Policija zbog toga sumnja da je napad na Sudinjinu kuću došao iz redova bliskih Paraću, pogotovo zbog činjenice što je odvjetnik Sudinja kao zastupnik tvrtke Hoteli Zadar ozbiljno poremetio Ikićeve poslovne planove.

Naime, Sudinja je u ime Hotela Zadar kao posjednika nekretnina na Kolovarama tužio Sokol projekt u vlasništvu Ikića i bivšeg policajca Marka Čuline Make za neispunjavanja ugovornih obveza o najmu. Prijavili su ih i carini koja je objekt "Zara beach" na Kolovarama nakon toga zatvorila i do danas ne radi. Ikić i Čulina ostali su bez unosnog posla u kojeg su dosta uložili, a nedugo nakon sudskih sporova dogodio se i napad na Sudinjinu kuću.

20. travanj 2024 00:55