POLICIJA NAJMANJE DESET OSOBA DOVODI U VEZU S NEDJELJNOM TUČNJAVOM Tko se i zašto potukao u Kovačkoj ulici i gdje je bio Daruvarac? Evo što nam je rekao vlasnik bara Toni Šimićev...

POLICIJA NAJMANJE DESET OSOBA DOVODI U VEZU S NEDJELJNOM TUČNJAVOM

Zadarska policija provodi intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila što se točno dogodilo u nedjelju rano ujutro unutar i ispred bara Teatro u Kovačkoj ulici na zadarskom Poluotoku.

NOVI PROBLEMI ZA DARKA KOVAČEVIĆA Daruvarca, njegovog brata i dvojicu prijatelja na Poluotoku skupina navijača gađala čašama i stolicama! Daruvarac kaže da ga nitko nije napao! Policija: istražujemo!

Prema prvim i neslužbenim informacijama, oko 1.40 sati dogodio se napad više osoba na Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, njegovog brata i dvojicu prijatelja. Napali su ih, prema tvrdnjama iz policije, osobe bliske navijačkoj skupini Tornado, a gađali su ih čašama i stolicama s obližnje terase. Daruvarac je zadnji put u Zadru napadnut prošle srijede na parkiralištu ispred trgovačkog centra Supernova dok je bio u automobilu s prijateljem Igorom Babićem. Nožem i kamenjem napao ih je Ivan Basa (35) protiv kojeg je policija podnijela tri kaznene prijave. Daruvarac i njegov prijatelj su pušteni nakon ispitivanja u policiji.

- Nemam ja ništa s tim. Niti je netko napao mene i mog brata. To smo rekli i policiji. Molim vas da me pustite na miru, ovo je više za poludjeti. Dovoljno da me netko vidi u gradu i odmah sam u problemu... – kazao nam je ljutito Darko Kovačević.

Da Daruvarac najvjerojatnije nije sudjelovao u masovnoj tučnjavi potvrđuju nam i neslužbeni izvori iz policije. Daruvarac je po svemu sudeći bio u društvu brata i prijatelja, ali navodno nije stvarao probleme niti je sudjelovao u tučnjavi.

- Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti događaja, što znači da ispituje svjedoke i provodi izvide kako bi utvrdila što se dogodilo u Kovačkoj ulici oko 1.40 sati iza ponoći. Nakon izlaska na mjesto događaja po dojavi građana policija nije nikoga zatekla, niti je dosad bilo prijavljenih ozlijeđenih osoba – kazala nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin u nedjelju poslijepodne.

Neslužbeno ipak doznajemo da se klica sukoba začela u kafiću Teatro između Daruvarčevog prijatelja Igora Babića i jednog pripadnika Tornada koji je prije dvije godine sudjelovao u napadu na navijače Levskog kada je u ulici Krešimira Ćosića bengalkom zapaljen BMW-a bugarskih registarskih oznaka. Tko je prvi započeo svađu u Teatra i tko je prvi fizički koga napao, policija još utvrđuje, ali sve se to navodno događalo u prisustvu vlasnika lokala, koji je bio u društvu pripadnika Tornada. U jednom trenutku u sukob između dvojice muškaraca uključilo se više osoba, po pričama nekih svjedoka, njih desetak, i nastao je opći kaos u kojem je stradao dio inventara lokala. Policija namjerava sve sudionike incidenta privesti, ispitati i po potrebi prijaviti za narušavanje javnog reda i mira, u čemu će im pomoći i snimke s nadzornih kamera.

Nakon objave informacije o novom incidentu u kojem je navodno sudjelovao Daruvarac, u četvrtak pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog prijetnje i teškog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, društvene mreže u Zadru zapalile su se komentarima i verzijama događaja koje uglavnom uključuju njegovo sudjelovanje u incidentu. No do zaključenja ovoga teksta te navode nigdje nismo nismo mogli provjeriti.

- Bio sam u kafiću, ali unutar lokala nije se ništa dogodilo. Niti na našoj terasi. To je bilo neko naguravanje prema OTP banci, ne znam ništa o tome – kratko nam je kazao Toni Šimićev, vlasnik bara Teatro.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

IZGRADNJA „LOVAČKE KUĆE” U POLAČI PRIJAVLJENA GRAĐEVINSKOJ INSPEKCIJI „Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”

„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”
Aktualni načelnik Polače Tomislav Prtenjača već je sada 99 posto siguran da se sljedeće godine više neće kandidi...
„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”