StoryEditorOCM
4 kantunaOBJAVLJEN NATJEČAJ ZA ZAKUP VOJNIČKE MENZE NA VIŠNJIKU

U renoviranoj zgradi nalazit će se i muzej košarke

Piše I. Ivanac
11. lipnja 2019. - 23:27
11

Jedini zapušteni i devastirani prostor unutar Športskog centra Višnjik uskoro će dobiti novo lice: u ponedjeljak je objavljen natječaj za zakup zgrade nekadašnje vojničke menze, uz uvjet njezina unutarnjeg uređenja i opremanja, a moguće i rekonstrukcije zgrade, koja bi, među ostalim, trebala udomiti reprezentativni ugostiteljski objekt, muzej košarke, prostoriju za navijače te biljetarnicu za prodaju ulaznica.

Natječajem se planira i dogradnja prvog kata od 469 četvornih metara do stupnja opremljenosti visokog rohbau.
Radovi na rekonstrukciji, mogućem rušenju i izgradnji procijenjeni su na 7,5 milijuna kuna bez PDV-a, a nakon ishođenja svih potrebnih dozvola trebali bi biti dovršiti tijekom 15 mjeseci.

Poslovni prostor u prizemlju objekta daje se u zakup za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na 20 godina po cijenu od 5400 eura mjesečno. Krajnji rok za podnošenje prijava je 10. srpnja, a ponuditelj je dužan dostaviti dokaz o uplati jamčevine, i to u iznosu od 100 tisuća kuna.

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović nedavno je kazao kako će u nekadašnjoj vojničkoj menzi svoje prostorije dobiti županijski i gradski sportski savez, ali i KK Zadar, dok će manji dio uredskih prostora biti "rezerviran" za ŠC Višnjik. Također je kazao kako se s bočne strane ugostiteljskog objekta predviđa i izgradnja muzeja košarke, a uz njega bi trebala biti četiri pulta za prodaju karata i fun shop KK Zadar te prostorija za navijače. Budući zakupac za sve svoje planove treba dobiti blagoslov "Višnjika".

Ono što, vjerujemo, većina građana željno iščekuje je sigurno i budući muzej košarke, čiji postav već godinama vrijedno prikuplja navijač i entuzijast Krešimir Butić.

– Iskreno, sada kada znam da će muzej košarke biti vrlo brzo gotov, jako sam uzbuđen, ali moram vam priznati i kako imam onu pozitivnu tremu. Do sada sam prikupio oko stotinjak eksponata, ali u to nisu uračunate fotografije i videozapisi za koje se isto tako trebalo jednako potruditi kako bi ih pronašli. Kao što je videozapis iz 1976., odnosno oproštajne utakmice Pina Gjergje, govori nam Krešimir, dodajući kako su mu osobno jedan od najznačajnijih predmeta dresovi Krešimira Ćosića i Pina Gjerge, ali i Ćosićeve tenisice koje mu je poklonio Douglas Richards, američki košarkaš, kojeg je prije više od četrdeset godina u Jazine doveo legendarni Ćosić.

– Iako ćemo uskoro dobiti muzej košarke, moram naglasiti kako njegovim otvorenjem ne prestaje rad i prikupljanje predmeta. Naprotiv, kada se muzej otvori, svi ćemo se morati dodatno truditi kako bi on u potpunosti zaživio – kazao je Krešimir Butić.

26. travanj 2024 09:27