StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON ŠTO MU JE SIN UBIJEN U PUCNJAVI U MASLENICI, OTAC 42-GODIŠNJAKA KAŽE:

"Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu..." Što se dogodilo između dvojice prijatelja iz djetinjstva?

18. lipnja 2019. - 00:28
ubojstvo_maslenica3-170619

- Svi smo u šoku. Moj sin je radio u Irskoj, a 10. lipnja je došao na svoj prvi godišnji odmor u našu vikendicu u Vinjercu. Dugi niz godina to mjesto, ta naša kuća bilo je naša oaza... a sada... teško je zamisliti. Još nismo ni svjesni da se to dogodilo našem djetetu. Ne možete to niti zamisliti, još to nismo shvatili - rekao je potreseni otac 42-godišnjeg I.B. iz Zagreba koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima ubijen u pucnjavi u ponedjeljak jedan sat iza ponoći u Maslenici, tridesetak kilometara udaljenoj od Zadra.

Policija je ubrzo uhitila i za ubojstvo osumnjičila njegovog 41-godišnjeg prijatelja iz djetinjstva G.Ž.-a.

Vatreni obračun između dvojice muškaraca, čije se okolnosti još uvijek utvrđuju, odigrao se na cestu u neposrednoj blizini vikendice 41-godišnjaka u Maslenici bez svjedoka, a na mjestu događaja pronađen je ilegalni pištolj. Ubijeni muškarac i 41-godišnjak bili su prijatelji iz djetinjstva i odrastali su zajedno u zagrebačkom kvartu Dubrava. Jedan je imao vikendicu u Maslenici, a drugi u svega nekoliko kilometara udaljenom Vinjercu. Koje su ih okolnosti razdvojile i dovele do tragičnog događaja policija još uvijek istražuje.

- Oni su bili jako dobri prijatelji još iz djetinjstva. Osam godina su išli zajedno u osnovnu školu. Ni jedan ni drugi nisu bili problematični. Što se dogodilo nitko ne zna. Svi zasad još samo nagađaju. Moj sin nije imao neprijatelja, ma bio je fantastičan... Vidjeli bi.. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a onda i radio u jednoj uspješnoj zagrebačkoj tvrtki. U Irsku je na lošiji posao iznenada odlučio otići: Nismo ga mogli zaustaviti, iako smo ga nagovarali da ostane u Hrvatskoj. Dugo nije mogao na godišnji, a sada je evo konačno došao i što se dogodilo. Strašno.. - ispričao je teškim glasom otac tragično stradalog 41-godišnjaka.

Prema informacijama iz policije, ni jedan ni drugi muškarac nisu imali većih problema sa zakonom, osim što 41-godišnjak ima nekoliko prekršajnih prijava. Utvrđeno je da je prijatelja pogodio jednim hicem iz neregistriranog vatrenog oružja. Kada je to učinio bio je u alkoholiziranom stanju. U krvi je imao čak 1.7 promila alkohola, a nakon što se dogodila pucnjava, otrčao je do susjedne kuće i zatražio od njih da nazovu hitnu pomoć.

Na mjestu događaja policija je pronašla Fiat Punto riječkih registarskih oznaka u vlasništvu preminulog muškarca iz Zagreba. Automobil je prevezen u prostor policijske uprave u Zadru gdje će nad njim biti proveden očevid.

Mještani Maslenice nisu znali puno o mladićima, samo to da je u kući 41-godišnjaka često bila zabava i glasna muzika. Na ulici na kojoj se odigralo ubojstvo u ponedjeljak su se još vidjeli tragovi krvi, no nitko ne zna što je tu večer mladiće dovelo do najgoreg mogućeg ishoda.

- Čuli smo da je možda bio nesretan slučaj, da se to zapravo nije trebalo dogoditi. Nešto su se oni bili posvađali, a onda se razmirica završila nesretnim slučajem. Što se zapravo dogodilo tek će se utvrditi - rekao nam je jedan od mještana.

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru sa policijskim službenicima Policijske uprave zadarske proveo je očevid na mjestu počinjenja kaznenog djela ubojstva u mjestu Maslenica.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zadru dalo je nalog za obdukciju mrtvog tijela smrtno stradale osobe te će biti dani drugi potrebni nalozi i provedena vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela - rekli su u zadarskom tužiteljstvu.

19. travanj 2024 09:52