StoryEditorOCM
4 kantunaOBROVAČKI KOMUNALCI NE ODUSTAJU, KONTEJNERI PREPUNI SMEĆA

"Direktor bi analizirao naše zahtjeve?! Pa dali smo mu ih 19. travnja i dosta smo čekali - ostajemo u štrajku!"

27. lipnja 2019. - 23:50
obrovac

Već četiri dana nitko na području Grada Obrovca ne odvozi nakupljeni komunalni otpad, kontejneri su prepuni smeća, a kraj štrajku obrovačkih komunalaca iz "Infra-grada" ne nazire se kraj. U četvrtak je troje predstavnika radnika obavilo razgovor s direktorom Matom Karamarkom, ali dogovor nije postignut jer Štrajkaški odbor traži ispunjenje svojih zahtjeva za popravljanje materijalnog položaja zaposlenika.
-Oni sada samo odugovlače, nude nam nekakve pravilnike s minimalnim povećanjem plaća, ali mi na to nećemo pristati. Radnici imaju oko 3.300 kuna, a naš zahtjev je jasan: tražimo radničke plaće od oko 4.000 kuna, te po 1.250 kuna za regres i za "božićnicu". Direktor je, kao pravnu ispomoć, na ovaj sastanak pozvao i pravnika iz gradske uprave, ali nikoga od predstavnika vlasnika nije bilo – ni gradonačelnika ni njegovih zamjenika, ali ni četvorice članova Nadzornog odbora. Rečeno nam je da oni moraju analizirati naše zahtjeve, ali mi smo ih s njima upoznali još 19. travnja, imali su ih vremena analizirati. Samo odugovlače, ali mi nećemo odustati iako je situacija u gradu i okolnim mjestima sve gora, kaže Mario Vrkić iz Štrajkaškog odbora.
Dogradonačelnik Obrovca Slobodan Jurjević je, smatrajući da je pokretanje štrajka usred turističke sezone preradikalna mjera, najavljivao razgovore s radnicima, ali do toga još nije došlo. Dok nezadovoljni, ali uporni radnici čekaju reakciju gradske uprave, kontejneri se pune i nitko ih ne odvozi.
-Nije lijepo, smeća ima oko svih kontejnera, a mi na to nismo navikli, još je proteklih dana bila bura, pa to raznosi uokolo. Obrovac je uvijek bio čist jer ti ljudi iz "Infra-grada" stvarno dobro rade svoj posao i nikada nismo imali bitnih prigovora na njih. Kažem, nije ovo lijepo za vidjeti, ali, koliko znamo, plaće su im zaista male, pa ih podržavamo jer mislimo da zaslužuju veće plaće. Razumijemo ih, valjda će uspjeti u svom naumu, kaže nam jedan od naših čitatelja koji nam je i poslao fotografiju snimljenu u samom središtu Obrovca.
Nova runda razgovora s upravom poduzeća zakazana je za petak, ali se još ne zna hoće li im prisustvovati i članovi Nadzornog odbora ili netko od predstavnika Grada Obrovca.

19. travanj 2024 01:27