StoryEditorOCM
4 kantunaVLASNIK HOTELA ZADAR ODGOVARA NA OPTUŽBE ZA KRIMINAL U PRIVATIZACIJI

Milan Miletić: Nisam nikoga oštetio nego samoga sebe. Ne znam tko me želi oblatiti, ali ovdje se očito ne može podnijeti tuđi uspjeh!

Piše IN
29. lipnja 2019. - 21:59
miletic6-181017

"Ne znam tko to tako radi i zašto me se želi oblatiti, ali u tome nema ništa istine" - kaže Milan Miletić, vlasnik Hotela Zadar, nakon što je zadarska policija u petak protiv njega i dvojice suradnika podnijela kaznenu prijavu da je u privatizaciji te hotelske kuće prije desetak godina nezakonito zaradio dva milijuna eura.

KRIMINALISTIČKA OBRADA NAD POZNATIM ZADARSKIM PODUZETNICIMA I HOTELIJERIMAProdajom novih dionica većinski vlasnik hotela Zadar Milan Miletić "utržio" 14 milijuna 672 tisuće kuna!

- Nisam ja kao neki hrvatski tajkuni slizani s politikom zarađivao na tuđoj muci, ja sam sve svoje udjele pošteno platio i otkupio od malih dioničara. I ako je netko tu imao štetu, imao sam je samo ja, nitko drugi nije oštećen. Ovdje se očito ne može podnijeti tuđi uspjeh pa se sve to treba uprljati – rekao nam je Miletić ne želeći više osobno komentirati policijsku optužnicu, već nam je najavio da će preko svog odvjetnika Augustina Sudinje uputiti priopćenje u kojem će se referirati na sve navodno sporne detalje iz kaznene prijave zadarske policije.

Međutim, u subotu popodne Miletić je odustao od objave najavljenog priopćenja.

Zanimljivo je znati da je prva kaznena prijava protiv Miletića podnijeta anonimno još 2010. godine, druga također anonimna prijava stigla je godinu kasnije, ali se sve do nedavno policija i odvjetništvo po tim prijavama nisu ništa poduzimali. Nakon završene obrade pod vodstvom šefa zadarske kriminalističke policije Bore Mršića kaznenom prijavom za zlouporabu položaja i ovlasti Županijskom državnom odvjetniku Goranu Troskotu prijavljeni su, uz Miletića (65), i bivši direktor Hotela Zadar Ivan Dević (68) te savjetnik u privatizaciji te hotelske kuće Denis Fudurić (48) iz Zagreba.

Podsjetimo, Hoteli Zadar u svom portfelju imaju bivši hotel Zagreb na rivi, bivši hotel Beograd na Liburnskoj obali, te hotel Kolovare, uključujući i zgradu na pomorskom dobru gdje je do prije dvije godine radio "Zara Beach".

19. travanj 2024 13:19