StoryEditorOCM
4 kantunaIAKO JE PONIŠTEN LETINIĆEV OTKAZ BIVŠEM DIREKTORU TRŽNICE ZADAR, SUD UTVRDIO:

Marušićev iskaz proturječan, a svjedočenje gradonačelnika Branka Dukića vremenski neodređeno, odnosno nekonkretno!

2. srpnja 2019. - 00:35
trznica1-310315

- Žalili smo se na presudu, to je sve što mogu zasad reći. Ne možemo komentirati nepravomoćnu presudu, niti sada možemo govoriti o sadržaju žalbe jer postupak još nije pravomoćno završen - rekao je Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar nakon što je Općinski sud u Zadru u prvom stupnju presudio da je izvanredni otkaz kojeg je dao svom pomoćniku i bivšem dugogodišnjem direktoru Tržnice Vlatku Marušiću zbog odavanja poslovne tajne bio – nazakonit.
Smatrajući da je zbog njegovih dezinformacija naštetio Tržnici, Letinić je Marušiću prije godinu dana dao izvanredni otkaz.
Kako je navedeno u obrazloženju te odluke, Marušić je Letinića doveo u zabludu zbog čega je ovaj kao novi direktor Tržnice raskinuo ugovor sa Saragom držeći da je dio prostora dao u podzakup Konzumu iako za to nema suglasnost "Tržnice".
Sarag je zbog toga tužio tržnicu, a Marušić je u međuvremenu medijima izjavio da je on to odobravao, iako je kao bivši direktor prije toga usmenim putem u više navrata Letiniću potvrdio kako nije davao suglasnosti Saragu i Konzumu za davanje u podzakup poslovnih prostora u vlasništvu tržnice.

Letiniću je, štoviše, nakon objave u medijima dostavio i pisanu izjavu u kojoj se navodi da je Tržnica za vrijeme dok je on bio direktor odobrila Saragu i Konzumu davanje viška zakupljenog prostora koji se ne koristi.
Takvu izjavu je potom dao Saragu za potrebe sudskog spora jer je Tržnica zaprimila tužbu te tvrtke radi pobijanja opisanog otkaza ugovora o zakupu.
Letinić mu je nakon toga uručio otkaz, a Marušić je pokrenuo postupak na sudu koji je pak utvrdio da otkaz Ugovora o radu kojeg je dobio nije bio dopušten, niti zakonit, te da stoga njegov radni odnos nije niti prestao.
U postupku se, naime, nije utvrđivalo jeli Marušić davao suglasnosti za podzakup prostora Tržnice već je bilo sporno jeli njegova izjava medijima predstavljala poslovnu tajnu.
Sud je, međutim, utvrdio da u toj izjavi nije bilo sadržano ništa neistinito s obzirom da je Marušić davao suglasnosti odnosno odobrenja za zakup prostora u vlasništvu Tržnice.
- Osim toga sud je imao i u vidu da je Tržnica povukla odluku o otkazu ugovora o zakupu Saragu 1.kolovoza 2018. nakon čega je Sarag povukao tužbu -navodi se između ostalog u obrazloženju presude suca Tomislava Bage.

Iako je presudio da mu je otkaz bio nezakonit, sud je u postupku ocijenio kako je Marušićev iskaz – proturječan jer je najprije rekao da kao odgovorna osoba nije davao suglasnosti za podzakup prostora tržnice, a kasnije je to opet demantirao.

Odgovarajući tako na pitanje odvjetnika Tržnice Zadar Krešimira Zorića kako to da postoje pisane suglasnosti na ugovor o podnajmu prostora između Saraga i UO Marete, Marušić je rekao je da možda i i davao pisane suglasnosti.
Direktor Saraga Ivica Surać posvjedočio je da je društvo dobivalo pisanu i usmenu suglasnost kako od direktora Marušića tako i od Nadzornog odbora. I glavni gradski revizor Krešimir Karamarko iskazao je kako su postojali i drugi podzakupci osim Konzuma.

Iskaz gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji je Letinića na mjesto direktora postavio krajem 2017.godine je, sud je ocijenio, vremenski neodređenim, odnosno nekonkretnim da bi mogao biti od koristi za postupak.

25. travanj 2024 14:11