StoryEditorOCM
4 kantunaDARUVARČEVI PRIJATELJI U OSVETNIČKOM POHODU

Nenad F.: Mog brata blizanca napali su Ante (27) i Šime (20) misleći da sam ja. Već prije su mu prijetili na ulici, a sve zbog organizacije prosvjeda protiv Kovačevića!

Piše I.Ivanac
6. srpnja 2019. - 18:15
prosvjed24-191218

Dva prijatelja Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, koji je nedavno pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja 18 godišnje djevojke prošle godine u Zadru, u subotu ujutro fizički su napali 31-godišnjeg P.F. u centru grada.

Napadnuti P.F. je brat blizanac Nenada F., jednog od organizatora prosvjeda održanih krajem prošle godine u Zadru, nakon što je Daruvarac istekom istražnog zatvora pušten da se brani sa slobode.

Napad se dogodio u Ulici Elizabete Kotromanić na Poluotoku oko 5.30 sati kada je napadnuti mladić išao na posao. Tridesetjednogodišnjak je u napadu zadobio lakše tjelesne ozljede, a zbog sumnje da su to napravili policija je privela Antu Kokića (27) i Šimu Smojvera (20).

- Napali su ga iz čista mira. Jednostavno su ga zaskočili, govori nam u telefonskom razgovoru duboko potreseni brat Nenad.

- Nije ovo da ga je prvi puta napao Šime. Prije nekih mjesec i pol zaustavio ga je na ulici misleći da sam to ja, i počeo mu verbalno prijetiti, kazao nam je Nenad, prepričavši kako je izgledao subotnji napad na njegovog brata.

- Kretao se ulicom pokraj katastra i doslovno su ga njih dvojica zaskočila. Čim su ga napadali, odmah je dobio šaku u glavu i pao je na pod. Napali su ga bez ikakvog upozorenja, bez ijedne riječi. Na podu su ga nastavili tuči i udarati, kaže Nenad. 

Napadači su njegovom bratu razbili nos, dobio je šancov ovratnik i ima šljivu ispod oka. Nenad kaže da se ne osjeća dobro i muči ga nesnosna glavobolja. Nakon što su ga izudarali i ostavili na podu, dvojac je nestao s mjesta događaja. 

- Već smo kontaktirali odvjetnika i zasigurno ćemo podići tužbu protiv njih. Sve su zabilježile i nadzorne kamere, vjerujem kako će iz tih snimki policiji sve biti jasno, uvjeren je Nenad koji je, zajedno s bratom, od organizacije prosvjeda primio dosta prijetnji.

- Nemaju me zbog čega drugog tražiti, napadati i prijetiti osim zbog organizacije prosvjeda. Prije nego što se dogodio slučaj premlaćivanja nisam znao 18-godišnjakinju i njenu obitelj. A od kada sam saznao što se dogodilo i stao u obranu djevojke i njene obitelji, ne prestaju mi stizati prijetnje, povjerio nam se Nenad i dodao kako je jedan 27-godišnjak koji je su subotu ujutro tukao njegovog brata bio i u kafiću 13. lipnja prošle godine kada je Daruvarac pretukao 18-godišnju djevojku. Nenad nam je također kazao da je protiv 27-godišnjeg Kokića u ožujku podignuta optužnica za lažno svjedočenje na suđenju 31-godišnjem Darku Kovačeviću.

Iz PU zadarske nam u subotu nisu mogli puno toga reći. Potvrdili su nam da se dvojac koji je u subotu napao 30-godišnjaka nalazi u policijskim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

- U tijeku su izvidi te konzultacija s državnim odvjetništvom kako bi se utvrdilo kazneno djelo, kratko su nam kazali iz PU zadarske.

U slučaju da se napadnutom 30-godišnjaku ustanove teške tjelesne ozljede, Daruvarčevi prijatelji bi mogli biti privedeni, no kako se izgleda radi o lakšim tjelesnim ozljedama, najvjerojatnije će biti pušteni uz prekršajnu prijavu.

Nakon premlaćivanja 18-godišnje djevojke u Zadru se održao prosvjed "protiv pravosuđa koje štiti nasilnike", jedan od najmasovniji održanih u Zadru uopće, na kojem se okupilo više stotina građana.  Nakon toga je održan još jedan prosvjed, koji je imao slabiji odjek od prethodnog, a u organiziranju oba prosvjeda sudjelovao je Nenad F., brat napadnutog 31-godišnjaka.

24. travanj 2024 12:17