StoryEditorOCM
4 kantunaNAJVEĆA ŠTETA JE U KAMPU NA BORIKU I PETRČANIMA

Slovenka Nadia: Ovako nešto nikad u životu nisam vidjela! Sve se dogodilo u pet minuta!

Piše Matea Gugić
8. srpnja 2019. - 19:00
nevrijeme29-070719

Kaos i nevjerica. Tim su riječima i Zadrani i njihovi brojni gosti opisali sinoćnje nevrijeme koje je poharalo Zadarsku županiju.
Samo u Petrčanima ispred hotela preko 20-tak automobila poklopila su visoka stabla pinije, uništivši gostima godišnji odmor. Vlasnici automobila nisu mogli ništa drugo nego promatrati sa strane kako im dežurne službe miču debele grane iz njihovih limenih ljubimaca. Kako će nazad, ni sami još ne znaju.

Na plaži, točno ispod hotela nasukao se desetmetarski katamaran. Kako smo uspjeli saznati nitko od posade nije stradao, a brod je u trenutku nevremena bio usidren. Zatekli smo zaposlenika Lučke kapetanije koji je došao obaviti očevid. Kako nam je rekao, moraju danas odlučiti kako će vratiti brod u more, s obzirom da auto-dizalica ne može prići blizu plaže, a ne mogu ga povući ni s morske strane jer je preplitko. Veliki napuhani dvorac za djecu odletio je na obalu, iščupan je iz 12 teških kamenih blokova usidrenih u moru. Kako nam kažu radnici, po tome se vidi sva sila prirode.

Ništa bolje nije prošao ni novootvoreni luksuzni kamp na Boriku, gdje su najviše nastradali kamperi i kamp prikolice. Samo pukom srećom nitko nije nastradao.
Nadia Kostič, starija gospođa iz Maribora, za dlaku je izbjegla ono najgore. Jedno se veliko stablo srušilo točno po sredini krova njihova kampera, dok je drugo palo tik uz njega, na šator.
- Susjed nam je rekao da će biti loše vrijeme, ali ovako nešto ni u najluđim snovima nismo očekivali. Bila sam u šatoru kad je krenula ta oluja, odmah sam izletjela i pomogla sinu pri hvatanju tendi, povlačenju užadi, skupljanu stvari. I onda je krenulo padati stablo, mi smo pobjegli, a ono je palo točno na moj šator! Zamislite samo da sam zapala u njemu... Ne bi danas pričala s vama – rekla nam je gospođa Nadia, dodavši kako u cijelom svom životu nikad nije doživjela ovakvo nevrijeme.
- Sve se to dogodilo u niti pet minuta. Da sama nisam to doživjela, ne bi vjerovala nekome kad bi mi pričao – zaključila je. Njezin susjed iz Slovenije, inače Kninjanin, gospodin Zdravko čim je čuo što im se dogodilo, pohitao je jutros iz svog rodnog grada s motornim pilama kako bi im bar malo pomogao.
- Sve ono što smo gledali na televiziji, one oluje u Americi, uragani i tornada... Odmah sam se toga sjetio jer se ovdje doslovno dogodilo isto, ali u puno manje vremena – primijetio je Zdravko koji se ponudio gospođi Nadiji da će sačekati s njom službe kako bi vidjeli što će kamp poduzeti po pitanju štete.
Na ulazu u kamp zatekli smo službenu osobu, koji nam se predstavio kao direktor, a naš upit kolika je šteta, kratko je rekao kako je najbitnije da nitko nije stradao, te da sve službe, njihove i hitne, rade još od sinoć.
- Molim vas, ne mogu više pričati, zaista imamo posla preko glave, a i ne treba nam loša reklama – rekao je direktor između zvonjave mobitela od kojih se nije mogao obraniti.

26. travanj 2024 06:56