StoryEditorOCM
4 kantunaPUTNICI IZ PAKLA NA RYANAIROVOJ LINIJI MANCHESTER - ZADAR

U dva tjedna dva incidenta pijanih mladića - maltertirali posadu i putnike - policija ih odvela na triježnjenje u zadarsku bolnicu!

Piše Ana Vučetić Škrbić
9. srpnja 2019. - 22:38
12

Let iz engleskog grada Manchestera za Zadar prije deset dana pretvorio se u pravu agoniju za 70-ak putnika Ryanairovog zrakoplova koje je cijelim putem terorizirala skupina pijanih mladića koji su, kako se za sada pretpostavlja, putovali na festival Hard Island koji se održava na plaži Zrće.

Zbog pijanih i razularenih putnika koje smiriti nije mogla ni Ryanairova posada ni drugi putnici, zrakoplov prema Zadru je trebao odletjeti u 17:40 sati, međutim, na kraju je poletio u 19:23 sati. U Zadar je sletio u 23 sata, a kroz cijelo vrijeme leta iz pakla, pijana trojka je urlala, vrištala, povraćala, ignorirala upute kabinskom osoblja, odbijajući čak i vezati sigurnosne pojaseve na sjedalima u zrakoplovu!

Cijeli incident procurio je uz javnost zahvaljujući snimkama dvoje putnika iz aviona koji su mobitelom zabilježili sramotno ponašanje, a video je jučer objavio britanski Daily mail sa detaljnim opisom svega što se događalo u zrakoplovu.

- Bio je to pakao, najgori let u mom životu. Kao da sam bila u džungli s divljim životinjama. Potpuno odvratno. Oni su urlali i skandirali, bili su potpuno izvan kontrole, a osoblje ih nije moglo smiriti iako su im prijetili izbacivanjem iz zrakoplova. Potpuno neprihvatljivo ponašanje. Bilo je očito da su bili pijani i prije nego što su ušli u zrakoplov pa im nisu dali da kupuju alkohol za vrijeme leta. Grozno iskustvo. Jedan od njih, nakon što je izrigao pola aviona, srušio se u nesvijest- prepričala je britanskim medijima 24-godišnja Aneta koja se s momkom Pjotrom našla u centru iživljavanja pijane grupe jer su sjedili u njihovoj neposrednoj blizini.

- Neke od njih vidjela i prije nego što su se ukrcali na let. Vozili su se na svojim kovčezima i pili su u aerodromskim kafićima. Kasnije, kada smo se ukrcali, nisu htjeli svezati svoje sigurnosne pojaseve već su za vrijeme emitiranja poruke o sigurnosti urlali jedni na druge. Atmosfera u zrakoplovu bila je nalik onoj u noćnom klubu, samo što glazba nije svirala, rekla je Žukow te dodala da je trojicu putnika po slijetanju u Zadar uhitila policija. U zadarskoj policiji, međutim, njezine riječi nisu potvrdili. Prema onome što nam je rekla glasnogovornica Ivana Grbin, toga dana, 29. lipnja, nemaju zabilježen incident s engleskim putnicima niti intervneciju zbog nereda u zrakoplovu.

Inače, kako doznajemo, ovo nije bio jedini incident na Ryanairovoj liniji iz Manchestera za Zadar jer se slična situacija dogodila i tjedan kasnije, ovog vikenda. Taj događaj je, za razliku od prvog, prijavljen zadarskoj policiji. Kako nam je potvrđeno u PU zadarskoj, njihovi službenici su u subotu, u 21.42 sati, dobili dojavu kako se na toj liniji zrakoplova nalazi putnik koji se neprimjereno ponaša. Kad je zrakolov sletio na Zračnu luku Zadar obavljen je razgovor sa zapovjednikom koji je prijavio tog putnika, 22-godišnjaka, kojemu je zbog alkoholiziranosti pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.

19. travanj 2024 01:57