StoryEditorOCM
4 kantunaSJEKIROM IZUDARAO PO GLAVI PIJANOG UBEROVCA

'Slijedio me po gradu i trubio mi na svakom raskrižju, a onda mi se učinilo kao da će potegnuti pištolj'

10. srpnja 2019. - 22:30
kamere_semafor1-161014

- Ne znam što mu desilo. Danas sam se s njim čula, rekao mi je samo da je umoran i da ide leći. Ovo je prvo što o tome čujem, nisam znala da je napadnut... – kazala nam je šokirana majka D.L.-a (52), vozača Ubera, kojeg je u utorak, oko 14 sati, na križanju ulice Domovinskog rata i Splitske ulice u Zadru, napao 56-godišnji E.D., udarivši ga drškom sjekire u glavu. Prije toga je prema njemu nekoliko puta sjekirom zamahnuo da bi ga na kraju udario drvenim dijelom dugim 40 centimetara. Od udarca je 52-godišnjak na glavi zaradio hematom i lakše tjelesne ozlijede. U trenutku napada vozač Ubera je bio pijan, izmjereno mu je 1,78 promila alkohola u krvi.

Što se točno dogodilo pokušali smo doznati od samog taksista, ali kad nam se javio na telefon rekao nam je da je u srijedu ujutro dao izjavu policiji i da o samom događaju ne smije ništa govoriti.
- Nemojte se ljutiti, potpisao sam izjavu i rekli su mi da ništa ne smijem govoriti. Najrađe bih sve to zabravio – kazao nam je napadnuti čovjek.

Cijeli taj šokantan događaj zbio se na velikom križanju kod Kauflanda nakon što je promet zaustavilo crveno svjetlo na semaforu. Prije toga uberovac je svojom bijelom Škodom u stopu pratio 56-godišnjaka kroz ulicu Domovinskog rata, držao se striktno iza njega nekoliko prethodnih semaforiziranih raskrižja. Na svim tim zaustavljanjima, uberovac se, prema riječima E.D., zaustavljao blisko iza njegovog srebrnog Cadyja, a kod ponovnog kretanja trubio bi mu nezadovoljan kako sporo starta.

Ista se stvar ponovila nekoliko puta i kad su stali na zadnjem križanju zbog semafora, a taksist je trubljenjem opet nastavio stvarati pritisak, isprovocirani 56-godišnjak je izašao iz automobila s namjerom da se s njim obračuna. Iz automobila je izašao i uberovac, ali što se tada dogodilo, nije pouzdano poznato.

Prema izjavi koju je E.D. dao policiji, kad se približio vozaču taksija, primijetio je da je ovaj posegnuo za pojas i njegov pokret je protumačio kao da želi uzeti pištolj. Je li ga u tom trenutku udario drškom sjekire koju je već imao u rukama, ili je nakon sumnjive kretnje tek krenuo uzeti sjekiru koju je imao među drugi alatom u automobilu, također nije poznato, ali pijani vozač taksija je od zadobivenog udarca pao na pod. Daljnji sukob između dvojice muškaraca spriječio je policijski službenik izvan službe koji se tu slučajno zatekao kao sudionik u prometu.

E.D. je priveden u prostorije policije, a D.L.-u je pružena liječnička pomoć. Nakon završetka kriminalističke obrade policija je privela napadača pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. U trenutku napada na 52-godišnjaka nije imao alkohola u krvi, nego je samo bio isprovociran ponašanjem u prometu. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju prekršajnu prijavu je zaradio i napadnuti vozač taksija iz Zadra.

20. travanj 2024 07:00