StoryEditorOCM
4 kantunaMARIĆU, IZDRŽI JOŠ JEDAN DAN!

Koji peh! Dan prije nego što je trebao potpisati ugovor o darivanju državnih nekretnina Zadarskoj županiji - ministar imovine dao ostavku! Evo što kaže župan Longin...

Piše IN
15. srpnja 2019. - 14:59
ministar_maric8-230419

Što ti je peh: dan prije nego što je trebao doći u Zadar i sa županom Božidarom Longinom potpisati ugovor o darovanju četiri državne nekretnine Zadarskoj županiji, ministar državne imovine Goran Marić dao je neopozivu ostavku, izložen brojnim medijski kritikama i napadima zbog njegove neprijavljene i prijavljene privatne imovine.

Što će sada biti? Za početak, najava sutrašnjeg potpisivanja ugovora se otkazuje, no moguće je da do potpisa ipak dođe, jer sve dok Marićev odlazak ne potvrdi Vlada, odnosno Sabor, Marić je još uvijek legitimni ministar koji može donositi i potpisivati odluke iz svoje nadležnosti.

No hoće li biti tako, i hoće li Marić izdržati još jedan dan kako bi Zadrani dobili neophodne nekretnine, znat će se uskoro.

- Tehnički, Marić je ministar dok njegovu ostavku ne usvoje Vlada i Sabor, no što će sada biti, teško mi je reći. Ministar je planirao u utorak doći u Zadar i zadržati se malo duže kako bi razgledao sve nekretnine koje predaje Zadarskoj županiji. Žao mi je što odlazi, ali ne mislim da će zbog toga propasti i naš dogovor - kazao je župan Božidar Longin dodavši da su sve prethodne procedure potrebne za potpisivanje ugovora između Ministarstva državne imovine i zadarske županije provedene sukladno zakonu i potpis koji je ostao samo je formalna stvar. 

- Vjerujem da će novi ministar ili ministarka tu stvar odmah riješiti, bez ikakvih problema. Važno je da mi ne stajemo u razvoju projekata i izradi rješenja za te uskoro biše državne objekte. Da je ugovor i sutra potpisan ne bi se po tom pitanju ništa bitno promijenilo. Ljeto je i radovi se ne mogu izvoditi, a do jeseni ćemo ovo pitanje sigurno pozitivno riješiti - objasnio je župan Longin.

Podsjetimo, Marić je u utorak u Zadru trebao potpisati ugovor o darivanju zgrada unutar bivše vojarne Stjepan Radić u kojoj su smještene Hitna pomoć, Dom zdravlja i nevladine udruge (Nigdjezemska) te zemljišta u Babindubu za izgradnju hospicija za starije osobe.

26. travanj 2024 09:53