StoryEditorOCM
4 kantunaMUČNE SCENE: LORENCO ZALOVIĆ PLATIO JE STAN I UKNJIŽIO SE, A ONDA JE DELOŽIRAN

„Ima rok od 30 dana da iz stana odnese namještaj i stvari, bez obzira što je na liječenju u Zagrebu!“

Piše I.N., L.B.
16. srpnja 2019. - 21:55
delozacija3-090719

Sudska savjetnica Milena Lokin i ovršitelj Ivica Zrilić proveli su u utorak ujutro ovrhu nad stanom u Zrinsko-frankopanskoj ulici koji je bio u vlasništvu Lorenca Zalovića (52) iz Zadra.

Postupak je proveden u prisutnosti ovrhovditeljice Lade Marinović iz Zadra i njezinog odvjetnika Marka Grzunova, a bivši vlasnik stana Zalović nije se pojavio jer je dan nakon što je svoju potresnu ispovijest iznio za Zadarski.hr i Slobodnu Dalmaciju, završio u psihijatrijskoj klinici Vrapče, zbog teškog stresa i suicidalnih misli, gdje se još uvijek nalazi.

Podsjetimo, Lada Marinović je stan od 50-ak kvadrata na Relji 2010. godine prodala tvrtki OMH Razvitak iz Vukovara, da bi ga oni deset mjeseci kasnije prodali Zaloviću. Ispostavilo se međutim da je OMH Razvitak bila tvrtka paravan lihvarske organizacije koja je praktički otela stan Ladi Marinović, a cijenu toga platio je Zalović. Naime, iako je potpisao valjani ugovor s čistim ZK izvatkom, kupoprodaja je sudski poništena zbog ništetnosti, budući da je Marinović uspjela dokazati da joj je stan uzet na prevaru, iako je služio kao osiguranje za zajam koji je dobila od fantomske tvrtke.

- Ona je prijašnja vlasnica stana i u sudskom postupku ga je pravično dobila natrag. Žao mi je što Zalović drži da je gospođa Marinović bila u nekom dogovoru s mafijaškom organizacijom, to je apsolutna neistina. On nema nikakvih dokaza za takve tvrdnje. Na Županijskom sudu u Zagrebu je predmet i suđenje toj skupini. Radi se o tome da je gospođa Marinović u tom predmetu oštećenica za razliku od drugih, te je upravo zbog toga uspjela je vratiti stan – objašnjavao je u utorak Marko Grzunov, odvjetnik Lade Marinović.

U iznimno mučnoj atmosferi izvršena je provala u stan, za što je angažiran bravar, nakon čega se počelo sa popisivanjem i fotografiranjem stvari koje pripadaju Lorencu Zaloviću. Četvero policajaca, od kojih su dvojica bila u civilu, osiguravala su mjesto događaja, no ni muha se nije čula dok se ulazilo u stan i dok su se popisivale stvari. Dvojicu svjedoka dovela je stara-nova vlasnica stana Lada Marinović. Sve je popisano i zabilježeno za tek nešto više od sat vremena, brava je promijenjena, a Lada Marinović sjela je u kuhinju stana kojega je dobila natrag.

- Vi ne možete zamisliti što sam prošla. Ta skupina ucjenjivala me, prijetila, jer sam im dugovala novac. I danas se hranim u Pučkoj kuhinji, sin mi je psihički bolestan, skoro deset godina se vučem po sudu – kazala nam je, sjedeći u stanu, Lada Marinović.

Potužila se i da joj je Lorenco ostavio dugove u stanu, da duže vrijeme nije plaćao pričuvu, struju…

Odvjetnik Lorenca Zalovića, Ivan Šalina, uzalud je slao podnesak sudu kojim je, zbog Lorencove hospitalizacije u Vrapču i iznimno lošeg stanja, zatražio odgodu ovrhe. Sud tome nije udovoljio i Zalović je, ni kriv ni dužan, izgubio stan kojega je prije osam godina uredno platio i uknjižio se. Sve je bilo čisto sa ZK izvatkom, ali je unatoč tome stan izgubio.   

U stanu smo vidjeli kompletnu kuhinju, spavaću i dnevnu sobu, sve je namješteno.

- Zalović ima rok od 30 dana da odnese stvari – pojasnio nam je Grzunov.

Upitan što će se dogoditi ako ne uspije u tom roku, s obzirom da je hospitaliziran, iznijeti namještaj i stvari, Grzunov je kazao da nakon roka od 30 dana više nitko za te stvari nije odgovoran i da mogu biti izbačene.

 

Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda Zadar:

- Ovrha, iseljenjem i predajom nekretnine je provedena i nekretnina je predana u posjed ovrhovoditeljici, uz nazočnost policije i sudskog ovršitelja koji je vodio postupak iseljenja. Ovršeniku je ostavljen rok od 30 dana, u okviru kojega može preuzeti svoje pokretnine koje su ostale pohranjene u stanu, a sud će ovih dana donijeti rješenje kojim će utvrditi (deklaratorno rješenje) da je ovrha u cijelosti provedena – naveo je Klarendić.

19. travanj 2024 05:05