FOTO: DANAS U ZADRU IZBORNI SABOR NEZAVISNIH ZA HRVATSKU Raskol: Bruna Esih izabrana za predsjednicu u Zadru, Hasanbegović u Zagrebu organizirao svoj sabor!

FOTO: DANAS U ZADRU IZBORNI SABOR NEZAVISNIH ZA HRVATSKU

- Mi smo ovu bitku dobili. Na ovom izbornom saboru u Zadru, koji je napravljen prema statutu i svim zakonima, potvrđeno je da sam ja još uvijek aktualna predsjednica Nezavisnih za Hrvatsku, izabrali smo novo predsjedništvo i članove središnjih tijela stranke. Bez obzira na to koliko nas je ovo poljuljalo, moramo biti još jači i dokazati se na terenu svojim radom. Jer svi sabori bez tih rezultata ništa ne znače - rekla je jučer u Zadru Bruna Esih, koja je nakon tri sata zasjedanja delegata iza zatvorenih vrata na Višnjiku ponovno izabrana za predsjedicu stranke Nezavisni za Hrvatsku.

Današnji sabor u Zadru definitivno je potvrdio raskol u toj stranci i razlaz između dosadašnjeg glavnog političkog tajnika Zlatka Hasanbegovića i predsjednice Esih. Naime, u vrijeme dok su u Zadru zasjedali delegati iz pet županijskih organizacija koje je okupila Esih, Hasanbegović je u Zagrebu organizirao paralelni izbor na kojemu je sudjelovala zagrebačka organizacija stranke, nazvavši zadarski sabor “protustatutarnim druženjem”.

- Očita je svrha zadarskog druženja da se sudbina naše stranke i našega političkog pothvata prepusti u ruke Ministarstva uprave, onoga istog koje je svojim arbitrarnim i protuzakonitim postupanjem tako umješno rastočilo pravaški pokret, a svoju domišljatost u kršenju zakona pokazalo je i nedavno, onemogućavanjem provedbe narodnih referenduma. Zato odbijamo sudjelovati u bezumnome i politički samoubilačkom igrokazu koji je pod nepoznatim utjecajem, ali s uočljivim motivima i za račun lako prepoznatljiva krajnjega korisnika, egoistično upriličila sazivačica protustatutarnog druženja pod nazivom tzv. sabora NHR-a- napisao je u Hasanbegović u priopćenju kojega supotpisuju člaovi predsjedništva Tomislav Jonjić, Ana Lederer, Dijana Machala i Domagoj Bešker.

Bruna Esih, s druge strane, tvrdi kako je zagrebački sabor pokušaj nezakonitog preuzimanja stranke od Hasanbegovića i Tomislava Jonjića te kako uopće nije smio biti sazvan jer za njega nije bilo kvoruma.

- Delegati za Grad Zagreb izabrani su netransparentno i meni kao predsjednici nikad nisu dani na uvid nego su me u potpunosti isključili iz tog procesa. Da sam imala njihova imena i adrase, svi bi oni uredno bili pozvani na sabor u Zadar. Jer ovdje je danas pet od ukupno šest županijskih organizacija i sasvim je jasno da je događaj u Zagrebu nelegitiman i bez kvoruma- rekla je Esih koja nije željela precizirati kakve će biti sankcije za Hasanbegovića zbog ovog poteza i hoće li biti isključen iz stranke.

- Dogodile su se stvari koje nitko od nas ovdje, pogotovo ja koja sam stranku osnivala od samog početka, nitko nije očekivao. To je za nas teško razočarenje nakon zadnjih dvije godine u kojima smo napravili sjajne stvari. Zato mi je žao odluke kolega iz bivšeg predsjedništva, ali svi sami kroje svoju sudbinu. Svoju dokumentaciju sada predajemo Ministarstvu uprave, a ako oni ne budu mogli odlučiti, postoje druge institucije u Republici Hrvatskoj koje će to učiniti. Na žalost, ovo još uvijek nije gotova priča i o ovome će se još razgovarat i- komentirala je Esih.

Upitana da komentira kuloarska nagađanja kako je do raskola u stranci došlo zato što je njezina frakcija zapravo rezervni igrač HDZ-a i Andreja Plenkovića, Bruna Esih je kazala:

- Nije tajna da sam na listi HDZ-a osvojila toliki broj glasova da mi je Plenković osobno nudio vrlo visoke pozicije u HDZ-u I stranačku iskaznicu. Jedan od uvjeta bio je da u priči oko mene nema mog kolege Hasanbegovića kojega poznajem od 2001. godine. Ja sam se Plenkoviću zahvalila i ostala uz svog kolegu Hasanbegovića. Toliko o tome tko je čiji igrač i tko je kome vjeran. A izdaja se ne bi tako zvala da vam je ne počine najbliži ljudi- kazala je Esih uz buran pljesak svojih pristaša na Višnjiku.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

FOTOGRAFIJE NAPADA "ZAŠTITARA" NA NIZOZEMSKE TURISTE KOD TRGA PET BUNARA Jedan ih udarao teleskopskom palicom, a drugi šakom u glavu! Robert: Nešto su nam dobacili, ali nisu znali da ja znam hrvatski! Policija privela dvojicu Zadrana od 38 i 32 godine!

Jedan ih udarao teleskopskom palicom, a drugi šakom u glavu! Robert: Nešto su nam dobacili, ali nisu znali da ja znam hrvatski! Policija privela dvojicu Zadrana od 38 i 32 godine!
Zadarska policija u četvrtak je privela dvojicu Zadrana u dobi od 38 i 32 godine koje se sumnjiči da su u r...
Jedan ih udarao teleskopskom palicom, a drugi šakom u glavu! Robert: Nešto su nam dobacili, ali nisu znali da ja znam hrvatski! Policija privela dvojicu Zadrana od 38 i 32 godine!

ZBOG PRESUDE TRGOVAČKOG SUDA OPĆINI POLAČA PRIJETI BANKROT Rade Bobanović je prodao državno zemljište, Viktor Prtenjača je kupcu dao tabularnu izjavu, ali se novi vlasnik nije mogao uknjižiti – sada je dobio spor težak 7 milijuna kuna!

Rade Bobanović je prodao državno zemljište, Viktor Prtenjača je kupcu dao tabularnu izjavu, ali se novi vlasnik nije mogao uknjižiti – sada je dobio spor težak 7 milijuna kuna!
Sredinom kolovoza sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Terezija Goreta donijela je presudu čija bi pravomoćnost mogl...
Rade Bobanović je prodao državno zemljište, Viktor Prtenjača je kupcu dao tabularnu izjavu, ali se novi vlasnik nije mogao uknjižiti – sada je dobio spor težak 7 milijuna kuna!

FOTO: NAČELNIK STANKOVACA I MJEŠTANI ORGANIZIRALI PROSVJED NA CRNOJ PROMETNOJ TOČKI U INDUSTRIJSKOJ ZONI Baradić: Na ovom križanju državnih cesta dosad je bilo 50 prometnih nesreća: četvero je poginulo, a 53-je je stradalih! Dosta nam je skupljanja mrtvih i polomljenih!

Baradić: Na ovom križanju državnih cesta dosad je bilo 50 prometnih nesreća: četvero je poginulo, a 53-je je stradalih! Dosta nam je skupljanja mrtvih i polomljenih!
Samo tri dana nakon teške prometne nesreće u kojoj je poginulo 50-godišnji muškarac, na križanju cesta D27 i D59...
Baradić: Na ovom križanju državnih cesta dosad je bilo 50 prometnih nesreća: četvero je poginulo, a 53-je je stradalih! Dosta nam je skupljanja mrtvih i polomljenih!