StoryEditorOCM
4 kantunaMIRKO ERSTIĆ ODGOVARA NA OPTUŽBE ZA PRONEVJERU NOVCA U ZAVODU ZA HITNU MEDICINU

Šokiran sam i iznenađen! Ja sam prijavio kriminal policiji, a oni sada mene optužuju! Savjest mi je mirna i čista!

24. srpnja 2019. - 19:05
Erstić_.PNG

- Šokiran sam i neugodno iznenađen – kazao nam je Mirko Erstić (51), bivši zamjenik ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, nakon što je u srijedu zadarska policija objavila da je podnijela kaznenu prijavu protiv njega zbog pronevjere.

RADIO ZA JAVNU USTANOVU, ALI NOVAC NIJE STAVLJAO U BLAGAJNU Zbog pronevjere prijavljen Mirko Erstić, bivši zamjenik ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije!

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije nakon završenog kriminalističkog istraživanje osumnjičili su Erstića da je tijekom prošle godine, kao zaposlenik ZZHM, nije polagao na račun novac koji mu je bio povjeren, niti ga predavao u blagajnu. Radi se o iznosu od gotovo 40 tisuća kuna na ime troška sanitetskog prijevoza.

GDJE JE NESTAO NOVAC IZ BLAGAJNE HITNE MEDICINE Tko laže: ravnatelj Orlović, zamjenik Erstić ili bivša voditeljica saniteta Rožić? Jesu li zapisnici o predaji novca krivotvoreni?!

- Ne znam što se dogodilo. U policiji sam bio prošli tjedan i tražio sam dodatno grafološko vještačenje i poligraf, jer potpisi na tim računima za koje sam optužen nisu moji. Rekli su mi da dodatno vještačenje mogu tražiti kasnije, tijekom postupka, a stručnjak za poligrafsko ispitivanje je na godišnjem odmoru. Policiji sam i tada rekao isto što sam rekao i prvi put kad sam cijelu stvar prijavio, da želim da istina izađe na vidjelo. Nikad nisam pomislio da će ta istina značiti kaznenu prijavu protiv mene – govori Erstić i ponavlja da je šokiran novonastalom situacijom.

- Pa ja sam uzeo te sumnjive uplate i račune i osobno ih odnio policiji jer sam htio da se stane na kraj tom nezakonitom radu pojedinih djelatnika u Hitnoj službi. Djelatnica koja je, smatram, za to odgovorna Lucija Rožić, dobila je izvanredan otkaz, i nakon toga me prijavila državnom odvjetništvu. Kako bi taj pritisak skinuo s vrata, uzeo sam sve dokaze i odnio policiji u nadi i vjeri da će istina izaći na vidjelo. No sada ja ispadam glavni krivac – govori Erstić i podsjeća da se radi o uplatnicama na 24.370 i 12.886 kuna, ukupno oko 37 tisuća kuna, koje on nikad nije ni vidio, a kamoli uzeo.

- To mi nikad nije palo na pamet! Sav novac koji sam dobio od Rožić potpisao sam i deponirao u trezoru tvrtke, a to su bili računi na iznose od 6505 i 7753 kune. Potpis koji se nalazi na ostalim zapisnicima, za račune od ukupno 37 tisuća kuna, nisu moji, i ne znam kako je grafološko vještačenje uopće moglo utvrditi da se radi o mom potpisu. Ja sam u trezor dakle predao jedan dio novca, a na zapisnicima za koje sam optužen nalaze se različiti potpisi u moje ime. Očito je da su lažirani – tvrdi Erstić koji kaže da mu je savjest čista i mirna.

Podsjeća da se sve to odigravalo 2018. godine, nakon što je služba saniteta Doma zdravlja priključena Zavodu za hitnu medicinu. Erstić kaže da je od prvog dana bio protiv toga da ga vodi Lucija Rožić, priznaje da se nikada nisu slagali, ali je znao da moraju donekle funkcionirati zbog prirode službe. Sada se pita je li uopće trebao išta prijavljivati kad se našao pod udarom policijske kaznene prijave.

- Novac za koji me se optužuje nikad nisam vidio, niti sam ga prisvojio. Vjerujem da će sudski postupak, ako do njega dođe, pokazati moju nevinost i da će istina izaći na vidjelo – poručuje optuženi Mirko Erstić.

23. travanj 2024 10:04