StoryEditorOCM
4 kantunaDIREKTOR OBALE I LUČICA ODGOVARA DANIELU RADETI

Eduard Duka: Gradski vijećnici imaju pravo ništa ne znati! Je li vi uopće živite u Zadru?

25. srpnja 2019. - 00:40
promet_poluotok4-210519

Direktor Obala i lučica Eduard Duka neugodno je iznenađen optužbama gradskog vijećnika Radete na rad gradske tvrtke. Smatra ga potpuno ignorantskim, kao da uopće ne živi u Zadru.

- Gradski vijećnici imaju pravo ništa ne znati, kao što imaju pravo zadržati to pravo da ništa ne znaju – ironičan je Duka. Podsjeća da je potpuno neosnovano tvrditi da 80 posto uređaja za naplatu parking karata ne radi jer u tom slučaju tvrtka ne bi imala prihoda.

- Naravno da uređaji za naplatu parkinga rade i naravno da uz kovanice primaju i papirnati novac i kartice. Osim toga, ti su uređaji izrađeni i proizvedeni u zemljama iz kojih u naš grad dolaze turisti, i siguran sam da su dobro upoznati s načinom korištenja i naplate parking karata. Što mislite, da će vam negdje u Francuskoj ili Njemačkoj oprostiti ako se krivo parkirate – pita se retorički Duka.

- Što se tiče rada pauk službe, Obala i lučice su tek servisna služba. Ocjenu o micanju ili podizanju automobila donosi policija i prometno redarstvo. Kad se oni oko toga usuglase, pozivaju nas i mi kao servisna služba dižemo automobil. Dakle, mi ne odlučujemo koje će vozilo biti podignuto – objašnjava Duka podsjećajući da je naplata parkinga samo u Zadru podignuta na razinu problema, iako se na isti ili sličan način, primjenjuje u cijeloj zemlji.

- Sve naplatne parking zone su označene. Prva zona je označena plavom bojom, druga bijelom bojom. Ako nema boje, znači da se ne naplaćuje. Što je tu toliko komplicirano da bi zbunjivalo turiste – odgovara protupitanjem Duka, a na primjedbu da su i mjesta za dostavu označena u bijeloj boji priznaje da to možda može stvoriti zabunu, ali Obale i lučice s tim nemaju veze.

- Čim se netko parkirno mjesto izdvoji, da li za taksiste, invalide ili dostavna vozila, mi s tim više nemamo nikakve veze. To nije pitanje za nas – kaže direktor gradske tvrtke za organizaciju parkinga.

20. travanj 2024 10:32