StoryEditorOCM
4 kantunaŠTETA U PODMETNUTOM POŽARU NA OPĆINSKOJ IMOVINI VEĆA OD 50 TISUĆA KUNA

Načelnik Kapović: Ovo je nastavak eskalacije podmetnutih požara! Jesu li nadzorne kamere snimile počinitelja?

Piše IN
25. srpnja 2019. - 18:40
vir8-250719

- Ovaj najnoviji požar samo je nastavak eskalacije namjerno podmetnutih podmetnutih požara na otoku u zadnje dvije godine. Sad je to očita stvar, apeliram na državne institucije koje se bave progonom da što prije pronađu počinitelja – kazao nam je Kristijan Kapović, načelnik Općine Vir, nakon što je policija u četvrtka objavila da je požar na terasi ugostiteljskog objekta Kotarina u vlasništvu općine podmetnut, odnosno namjerno izazvan otvorenim plamenom. U požaru je stradalo 70-ak plastičnih ležaljki, nadstrešnica ugostiteljskog objekta, nekoliko drvenih klupa i stolova, a pričinjena šteta procjenjuje se na preko 50 tisuća kuna.

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Policijski istražitelji još uvijek nemaju sumnjivu osobu, ali je u tijeku obrada nekoliko snimaka s nadzornih kamera. Pretpostavlja se da je požar podmetnu oko 3 sata iza ponoći, kad je nepoznata osoba u prolazu otvorenim plamenom, upaljačem ili šibicom, zavala požar na općinskoj imovini.

Podsjetimo, načelnik Kapović je prošlog tjedna medijima uputio oštro priopćenje u kojem je optužbi brojne pojedince u državnim institucijama, sudovima, odvjetništvu, ali i privatnim tvrtkama na području Zadra i Zadarske županije, za pripadništvo u građevinskoj mafiji koja već godinama pokušava nametnuti svoja pravila ne samo na otoku Viru.
 

23. travanj 2024 23:44